Megvan az első koronavírusos topfocista

olaszország
2020 március 11., 23:22
comments 20
photo_camera Daniele Rugani

A Juventus szerda este bejelentette, hogy a csapat 25 éves, négyszeres olasz bajnok, hétszeres olasz válogatott középhátvédje, Daniele Rugani koronavírus-tesztje pozitív lett. A sportolón a klub szerint egyelőre nem jelentkeztek a betegség tünetei.

A Juventus közleménye azt írja, hogy a törvényben előírt módon karanténba helyezik mindazokat, akik kapcsolatba kerültek Ruganival. Azt egyelőre nem tudni, hogy hány játékost és klubalkalmazottat kell elkülöníteniük.

Lehet, hogy nem is keveset.

Rugani, bár idén nem sokat játszott a bajnokságban, mindössze hét meccset, azért az első keret tagja volt és a csapat legutóbbi meccsén, a vasárnap, az Inter ellen Torinóban zárt kapuk mögött 2-0-ra megnyert rangadón is ott ült a többiek között, végül fel nem használt cserejátékosként.

A spanyol Marca szerint az Inter is azonnal lépett a hír hallatán és bejelentette, hogy az első csapat meghatározatlan ideig nem játszik meccset.

Szerdán, még a Rugani-hír előtt, az UEFA azt közölte, hogy elmarad a csütörtöki Inter-Getafe EL-meccs,

Olaszországban egyébként április harmadikáig nem rendeznek semmiféle sporteseményt a járvány miatt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.