Csányi: Ha nem tudunk június 13-ig kezdeni, akkor le kell zárni a bajnokságot

magyarország
2020 április 21., 11:21
comments 19

Konkrétumokat mondott a labdarúgó NB1 újraindulásának lehetséges határidejéről Csányi Sándor, az MLSZ - ellenfél nélkül - frissen újraválasztott elnöke. A magyar focitörténet első internetes közgyűlésén megszavazott régi-új elnök a következőt nyilatkozta:

„Az biztos: ha nem tudunk június tizenharmadikáig kezdeni, akkor le kell zárni a bajnokságot.”

Ez a június közepi dátum tehát a legvégső időpont ameddig érdemes újraindítani az idei kiírást, de elvben persze előbb is belevághatnak, sőt Csányi jelezte is, hogy szerinte “jó lenne” már májusban bajnokikat rendezni.

Csányi szavaiból az derült ki, hogy az fel sem merült, hogy az NB1 berekesztése esetén ne hirdessenek bajnokot. Ha nem sikerül az újraindítás, akkor tabellák jelenlegi állását veszik figyelembe, Csányi ugyanis így folytatta:

“Két forgatókönyv is elképzelhető ebben az esetben: nem lesz feljutó és kieső sem vagy lesz feljutó, ebben az esetben tizennégy csapattal kezdődik a következő szezon.”

A járvány óriási győztese tehát a hullagyenge, 25 meccsen mindössze 3-szor nyerő és 21-szer kikapó Kaposvár lehet, ami eszerint, hacsak meglepetésre nem sikerülne tényleg lejátszani a bajnokság végét, ezzel a teljesítménnyel is tuti NB1-es marad.

A nagy vesztes viszont a Csányihoz közismerten közelálló NB2-es Vasas lehet. A másodosztályban az idény első felében az ambícióihoz képest reménytelenül játszó csapat ugyanis a téli szünetben úgy vásárolt be járékosokat, mintha az NB1-ben hajtana a bajnoki címre, leigazolva többek között az NB1-ben a góllövőlistát vezető, a válogatottba újra bekerülő Feczesint is. Némi dadogás után be is indultak tavasszal és csak a harmadik helyen álltak ugyan, amikor lecsapott a vírus, de elég esélyesnek tűnt, hogy a végén megelőzzék a most második helyen álló Budafokot. A pillanatnyi állás szerint azonban, ha június közepéig nem indul újra a bajnokság, a listavezető MTK mellett az a Budafok fog feljutni,a mely a történetében egyszer, 1945-46-ban szerepelt az első osztályban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.