Csányi: Ha nem tudunk június 13-ig kezdeni, akkor le kell zárni a bajnokságot

2020 április 21., kedd 11:21
19

Konkrétumokat mondott a labdarúgó NB1 újraindulásának lehetséges határidejéről Csányi Sándor, az MLSZ - ellenfél nélkül - frissen újraválasztott elnöke. A magyar focitörténet első internetes közgyűlésén megszavazott régi-új elnök a következőt nyilatkozta:

„Az biztos: ha nem tudunk június tizenharmadikáig kezdeni, akkor le kell zárni a bajnokságot.”

Ez a június közepi dátum tehát a legvégső időpont ameddig érdemes újraindítani az idei kiírást, de elvben persze előbb is belevághatnak, sőt Csányi jelezte is, hogy szerinte “jó lenne” már májusban bajnokikat rendezni. 

Csányi szavaiból az derült ki, hogy az fel sem merült, hogy az NB1 berekesztése esetén ne hirdessenek bajnokot. Ha nem sikerül az újraindítás, akkor tabellák  jelenlegi állását veszik figyelembe, Csányi ugyanis így folytatta:

“Két forgatókönyv is elképzelhető ebben az esetben: nem lesz feljutó és kieső sem vagy lesz feljutó, ebben az esetben tizennégy csapattal kezdődik a következő szezon.”

A járvány óriási győztese tehát a hullagyenge, 25 meccsen mindössze 3-szor nyerő és 21-szer kikapó Kaposvár lehet, ami eszerint, hacsak meglepetésre nem sikerülne tényleg lejátszani a bajnokság végét, ezzel a teljesítménnyel is tuti NB1-es marad. 

A nagy vesztes viszont a Csányihoz közismerten közelálló NB2-es Vasas lehet. A másodosztályban az idény első felében az ambícióihoz képest reménytelenül játszó csapat ugyanis a téli szünetben úgy vásárolt be járékosokat, mintha az NB1-ben hajtana a bajnoki címre, leigazolva többek között az NB1-ben a góllövőlistát vezető, a válogatottba újra bekerülő Feczesint is. Némi dadogás után be is indultak tavasszal és csak a harmadik helyen álltak ugyan, amikor lecsapott a vírus, de elég esélyesnek tűnt, hogy a végén megelőzzék a most második helyen álló Budafokot. A pillanatnyi állás szerint azonban, ha június közepéig nem indul újra a bajnokság, a listavezető MTK mellett az a Budafok fog feljutni,a mely a történetében egyszer, 1945-46-ban szerepelt az első osztályban.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt