A FCSB magyarellenes rigmusokkal ünnepelte a kupagyőzelmet

2020 július 23., csütörtök 16:35
59

Az FCSB játékosai szurkolóikkal együtt magyarellenes rigmusokkal ünnepelték a Sepsi OSK elleni győzelmet a labdarúgó Román Kupa döntőjében, ezért a háromszéki klub azt kérte az illetékes hatóságoktól, hogy „hozzák meg a megfelelő büntető intézkedéseket”.

Az FCSB január 18-i edzőmeccse a Kalsruhe ellen. Fotó: Helge Prang/dpa/AFP

A szerda este lezajlott mérkőzés – amit a magyar közszolgálati sportcsatorna nem közvetített, mert az utolsó pillanatban a románok lekapcsolták a jelet – a bukaresti csapat 1-0-ás győzelmével ért véget, így 24. alkalommal nyerte el a trófeát.

A román média beszámolói szerint a FCSB játékosai a találkozó után az edzőközpontjuk bejáratánál Magyarország- és magyarellenes rigmusokat skandáltak az oda érkezett, ünneplő szurkolókkal együtt. A Sepsi OSK által kiadott közlemény szerint a klub vezetősége mélységes csalódással vette tudomásul, hogy továbbra sem szűnnek a csapatot célzó idegengyűlölő, xenofób szurkolói megnyilvánulások.

A Sepsi OSK elítéli a szélsőséges megnyilvánulásokat a sport világában, és arra kéri az illetékes hatóságokat, hogy hozzák meg a megfelelő büntető intézkedéseket. A FCSB-től pedig elvárják, hogy nyilvánosan is határolódjon el az esettől.

A romániai Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat közölte, hogy feljelentést tesz az ügyben a román diszkriminációellenes tanácsnál, a Román és a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnél, a FIFA-nál is. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt