A FIFA etikai bizottsága megszüntette az Infantino ellen indult eljárást

2020 augusztus 19., szerda 17:11
4

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) etikai vizsgálóbizottsága megszüntette a szervezet elnökével, Gianni Infantinóval szemben indított eljárást.

A FIFA közleménye szerint a vizsgálóbizottság elnöke a rendelkezésére álló dokumentumok és egyéb bizonyítékok alapján úgy határozott, hogy a sportvezető nem sértette meg a szervezet etikai szabályait, így az ügyet lezárta.

Július végén Stefan Keller svájci különleges ügyész büntetőeljárást indított Infantino ellen, mert állítólag titkos találkozókon vett részt Michael Lauber svájci államügyésszel, aki eltitkolta ezeket a találkozókat, és hazudott a feletteseinek, mialatt korrupció gyanújával vizsgálat folyt ellene. Lauber amiatt került a kritikák középpontjába, hogy a túlságosan lassú ügymenet miatt áprilisban elévülés miatt leállt a svájci ügyészség vizsgálata több német funkcionárius ellen, aki a 2006-os vb előtt gyanús kifizetéseket kezdeményeztek.

A FIFA korábban is minden vádat tagadott, és azt állította, hogy az 50 éves sportvezető semmi törvénybe ütközőt nem tett, az ilyen találkozók egyáltalán nem szokatlanok. Infantino a megbeszéléseken csak „a FIFA érdekét képviselve tisztázott bizonyos kérdéseket, és ez a kötelessége volt”.

Gianni Infantino 2020. február 3-án Budapesten. Fotó: Kisbenedek Attila/AFP

Sajtóhírek szerint a FIFA-elnök azzal is megsértette az etikai kódexet, hogy a szervezet számlájára Suriname-ből Genfig különrepülőt vett igénybe. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt