A BL-döntő napján tilos lesz a PSG színeit viselni Marseille utcáin

franciaország
2020 augusztus 21., 16:54
comments 48

Marseille városában előforduló Paris Saint-Germain rajongók sem vehetik fel mezeiket vagy sáljaikat vasárnap, a Bayern München elleni Bajnokok Ligája-döntő napján. A marseille-i rendőrség tiltó határozata szerint még a PSG színösszeállítására emlékeztető ruhákat sem lehet majd hordani, írja a BBC.

photo_camera PSG szurkolók Párizsban, az elődöntő idején Fotó: FRANCK FIFE/AFP

A helyi csapat, az Olympique de Marseille a PSG régi riválisa, és a két csapat szurkolótábora között közismerten rossz a viszony. Kiderült ez a héten is, amikor a Lipcse elleni elődöntő után egy helyi férfi egy PSG-mezes férfira támadt az utcán. A támadót végül a rendőrségnek kellett őrizetbe vennie, de városszerte több száz Marseille-ultra énekelt PSG-elleni dalokat, illetve dobált el tűzijátékokat.

A rendőrség elsőnek arra gondolt, hogy a belvárosból teljesen kitiltják a PSG-drukkereket, de ezt a tervet sokan kritizálták. Ezután jött a külső jegyek, azaz a mez, sál és a PSG ismert színvilágának betiltása, a rendőrség ezzel szeretné ugyanis megakadályozni, hogy nagyobb balhé legyen a városban vasárnap éjjel.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt