A FIFA egyszerűsítené a VAR-t

2020 november 17., kedd 16:22

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) „egyszerűsített” és „könnyebben hozzáférhető” videoasszisztens-rendszer (VAR) kidolgozásán gondolkodik, hogy a futball minden szintjén alkalmazni lehessen.

Most egy munkacsoport dolgozik ezen, és hamarosan ajánlást tesz a változtatással kapcsolatban a FIFA-nak és a labdarúgás szabályalkotó testületének (IFAB). A cél, hogy olyan rendszert alakítsanak ki, amihez a lehető legszélesebb körben hozzá lehet majd férni. A FIFA közleményéből kiderül, hogy lejjebb vihetik a technológiai követelményekre vonatkozó elvárások minimumszintjét.

Fotó: Marco Bertorello/AFP

A FIFA szerint tervben van egy félautomatikus rendszer kidolgozása a lesek megítélésére vonatkozóan, hogy „a különböző helyzetek elemzése minél hatékonyabb legyen”. A FIFA szeretné, ha a jelenleginél jobb módszert találnának a lesek láthatóvá tételére, mivel sok esetben értetlenség fogadta a döntést egy-egy helyzet megítélésénél. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt