Moldovai fogadási bűnszervezetet számolt fel az Europol

2020 december 8., kedd 18:33
2

Moldovai élvonalbeli labdarúgó-mérkőzések eredményeinek tiltott befolyásolásában vétkes, szervezett bűnözői csoport négy tagját állította elő az Európai Unió rendőrségi együttműködési szervezete. A hágai székhelyű Europol közölte: az első osztályban szereplő moldovai klubok legalább fele érintett a bundabotrányban.

Az Europol hágai központja

Az illetékes moldovai korrupcióellenes hatósággal közösen végzett, folyamatban lévő nyomozás nyilvánosságra hozott részletei szerint az élvonal 10 csapata közül eddig 5 esetében nyert bizonyítást, hogy a klubok vezetői, edzői, menedzserei, futballistái és egyéb közvetítők is a hálózat részét képezték.

Az elkövetők a 2020/21-es szezonban legalább 20 meccsen befolyásolták az eredményeket, amikre főleg ázsiai piacokon kötöttek fogadásokat. A fogadások összege 10 ezer és 20 ezer euró (kb. 3,6-7,2 millió forint) között mozgott meccsenként. A bűnözői csoport csalásból szerzett hasznát kb. 600 ezer euróra (216 millió forint) becsülik.

A házkutatások során (ideértve a futballklubok irodáit is) több mobiltelefont, dokumentumot és bankkártyát foglaltak le. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt