Mestertrollok: a negyedosztályú Crawley 3-0-ra vezetett a Leeds ellen, erre becserélték az élete első profi meccsét játszó valóságsósztárt

2021 január 11., hétfő 5:38
12

Az élvezet minden cseppjét kiharcolta a League 2-ban, vagyis az angol negyedosztályban szereplő Crawley Town csapata a Leeds elleni FA Kupa-meccséből. Nem volt elég, hogy a patinás kupasorozat egyik legnagyobb meglepetését okozva 3 második félidei góllal radírozták le a Premier League-ben játszó, a legendás Marcelo Bielsa által edzett ellenfelüket.

A 93.-percben ugyanis becserélték Mark Wright balhátvédet.

Ami olyan, sőt olyanabb húzás volt, mintha a Fradi a BL-csoportkörbe jutásért vívott döntő meccsén becserélte volna Berki Krisztiánt. Wright ugyanis nem focista, hanem valóságsószereplő. A főállású tévés személyiség, focistának készült, gyerekként olyan PL-csapatokban fordult meg, mint a West Ham, az Arsenal és a Tottenham, de amint 18 évesen elkezdte volna a focis karrierjét a Southendben, egyből úgy döntött, hogy marad csak félprofi és közben éjszakai klubokban dolgozik buliszervezőként, így 2011-ig pár meccset játszott öszesen csereként, amatőr kiscsapatokban, majd teljesen abbahagyta és tévézni kezdett.

Így most, 33 évesen, a klubtörténet legnagyobb győzelme során játszotta élete első profi focimeccsét. A Wright családban különösen nagy esemény lehetett, mert húsz perccel előtte az öccsét, Josht is becserélték. Ő mondjuk rendes focista.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt