A FIFA még 7 évre eltiltotta Sepp Blattert és Jerome Valckét

március 24., szerda 19:15
6

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) további büntetést szabott ki Joseph Blatter korábbi elnökre és Jerome Valcke egykori főtitkárra, így az eltiltásuk a sportágtól közel 7 évvel meghosszabbodik.

Fotó: Fabrice Coffrini/AFP

Mindkét volt sportvezetőre 6 év 8 hónapra szóló büntetést szabott ki a FIFA etikai bizottsága, ez az eddigi eltiltásuk októberi lejártakor lép majd hatályba. Ezen felül mindkettőjüknek 1-1 millió svájci frankot is fizetniük kell.

A FIFA közlése szerint az elmúlt időszakban végzett vizsgálatok több újabb szabálytalanságot tártak fel Blatterék hivatali idejéből. Különösen problémásnak bizonyultak különféle FIFA-rendezvények után a szövetségi vezetőknek juttatott extra kifizetések, valamint szabálytalan szerződés-módosításokat és -hosszabbításokat is felfedeztek, Valcke esetében pedig megállapították, hogy magánjogi eljárásokat a FIFA térített meg.

Blatter 1998 és 2015 között volt a FIFA elnöke, most a labdarúgással kapcsolatos mindennemű tevékenységre vonatkozó, 6 éves eltiltását tölti, és ennek októberi lejárta után lép életbe a mostani eltiltás. Ellene, ahogy a FIFA főtitkári pozícióját 2007 és 2015 között betöltő Valcke ellen is, több nyomozás, eljárás és büntetőper zajlik. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt