Könnyed győzelmet aratott Magyarország Andorra ellen

válogatott
2021 március 31., 21:02
comments 37

Egy héten belül harmadik világbajnoki selejtezőjét játszotta a magyar válogatott, ezúttal a rosszemlékű Andorrán, ahonnan 2017-ben vereséggel távozott a csapat az előőz világbajnoki selejtező-sorozatban. Most nem volt meglepetés, sima 4-1-s győzelmet aratott a magyar csapat.

photo_camera Fotó: Joan Monfort/MTI/MTVA

Andorra az első 20 percben meglepte a magyar válogatott letámadással, de az első félidő végén Fiola Attila első válogatott góljával megszerezte a csapat a vezetést. A második félidő elején Gazda Dániel - szintén az első válogatottbeli góljával - megduplázta az előnyt, innentől már nem volt kérdés, hogy a magyar csapat megnyeri ezt a meccset.

Kleinheisler rúgta a harmadik, ez volt a harmadik gólja a válogatottban, háromévente szerez gólt a nemzeti csapatban. Nego a hosszabbításban könnyű gólt szerzett, Andorra egy 11-essel szépített a 93. percben.

Kellemetlen hír, hogy Kalmár Zsolt megsérült a meccsen, Marco Rossi a meccs után azt mondta, attól tart, hogy a játékos kihagyja majd az Európa-bajnokságot.

A csoport másik két meccsén:

Anglia-Lengyelország 2-1

San Marinó-Albánia 0-2

Magyarország 3 meccsen két kötelező győzelmet aratott, a lengyelek ellen kétszer vezetett, de végül döntetlent játszott. 7 ponttal egyelőre második a csapat a százszázalékos Anglia mögött, a 6 pontos Albánia és a 4 pontos Lengyelország előtt.

Andorra – Magyarország 1-4 (0-1)

Andorra: Gomes – M. San Nicolás (Rubio, 61.), Llovera, Emili García, Alavedra (Rebés, 77.) – A. Martínez (C. Martínez, 61.), M. Vieira (Pujol, 77.), Vales, Cervós – R. Fernández (Sánchez 82.), Aláez

Magyarország: Dibusz – Fiola, Lang, Szalai A. – Lovrencsics (Varga K., 83.), Kleinheisler (Nego, 83.), Nagy (Sigér, 61.), Kalmár (Gazdag, 29.), Hangya – Nikolics (Varga R., 61.), Szalai Á.

gól: Fiola (45.), Gazdag (51.), Kleinheisler (58.), Nego (90.), illetve Pujol (93.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.