Minden ötödik széken lehet majd néző a müncheni Eb-meccseken

foci-eb
2021 június 01., 08:09

Hubert Aiwanger bajor gazdasági miniszter szerint mérkőzésenként 15 ezer néző lehet jelen a müncheni Allianz Arénában a jövő pénteken kezdődő, részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon.

photo_camera Fotó: FRANKHOERMANN/SVEN SIMON/dpa Picture-Alliance via AFP

A magyarokkal azonos csoportban szereplő, társházigazda németek mindhárom csoportmérkőzésüket a Bayern München stadionjában játsszák, ahol még egy negyeddöntőt is rendeznek majd a kontinenstornán.

"Azt gondolom, hogy negatív tesztek birtokában minden ötödik ülőhely értékesíthető, de erről a következő napokban kell végleges döntést hoznunk" - jelentette ki Aiwanger, utalva arra, hogy Németország még mindig nem határozott arról, mennyi nézőt enged majd a lelátóra. A miniszter hozzátette, általános szabály, hogy csak olyan esetben kell zárva tartaniuk egy létesítményt, ha bizonyíthatóan fennáll a fertőzés veszélye.

A bajor tartományi vezetés egyelőre nem adott garanciát az Európai Labdarúgó Szövetségnek (UEFA) arra, hogy lesznek-e nézők a müncheni mérkőzéseken. Az UEFA végrehajtó bizottsága április végén úgy döntött, hogy München a helyszínek között marad, ugyanakkor a szövetség azt akarja, hogy meccsenként legalább 14 500 néző leülhessen az Allianz Aréna lelátójára.

Az Eb-t 11 európai városban rendezik, a magyar válogatott a Puskás Arénában a címvédő portugálokkal, valamint a világbajnok franciákkal találkozik, utolsó csoportmeccsét pedig Münchenben játssza a németek ellen. A rendező országok közül egyedül Magyarország vállalta, hogy teltház lehet a meccseken. (via MTI)