Meghátrált az UEFA, felfüggesztette a szuperligás csapatok elleni eljárást

futball
2021 június 09., 19:05
Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke
photo_camera Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke Fotó: RICHARD JUILLIART/AFP

Hivatalosan is felfüggesztette az UEFA a Real Madrid, a Juventus és a Barcelona, vagyis a kudarcba fulladt szuperliga-projekt három kitartó csapata elleni eljárását, jelentette a spanyol sportlap, a Marca.

A szervezet szűkszavú közleménye szerint „a fegyelmi eljárás megnyitása után az UEFA fellebbviteli tanácsa további tájékoztatásig felfüggeszti az FC Barcelona, a Juventus FC és a Real Madrid CF ellen az UEFA jogi keretrendszerének feltételezett megsértése miatt, az ún. »Szuperliga« kapcsán indított eljárást”.

Az UEFA svájci székhelyű, az ország igazságügyi minisztériuma pedig korábban jelezte, hogy meglátásuk szerint sem az UEFA-nak, sem a FIFA-nak nincs jogalapja semmilyen büntetőintézkedésre a három klubbal szemben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.