Christian Eriksen visszatért Olaszországba az Interhez

augusztus 3., kedd 18:50

Visszatért az Internazionale labdarúgócsapatához a dán válogatott Christian Eriksen, akinek az Európa-bajnokság második játéknapján, június 12-én megállt a szíve mérkőzés közben. Az olasz média jelentése szerint a dán középpályás már találkozott Giuseppe Marottával, az Inter vezérigazgatójával.

Christian Eriksen gólját ünneplik az Inter játékosai 2021. május 1-én Crotonéban Fotó: Franco Romano/NurPhoto via AFP

A 29 éves Eriksen a Finnország elleni csoportmérkőzés első félidejének végén összeesett a pályán, a szívét defibrillátorral indították újra a helyszínen, majd 30 másodperccel később kinyitotta a szemét. Az életmentő beavatkozás után kórházba szállították, ahol stabilizálták az állapotát. Hat napot töltött bent, szívritmusszabályozót kapott, majd hazatért Dániába. Azóta átesett több orvosi vizsgálaton, hogy kiderítsék a szívmegállás okát.

Olaszországban további ellenőrzések várnak rá, és várhatóan legalább fél évig nem térhet vissza a focipályára. A szívmegállás okától és a kezelés jellegétől függően Olaszországban eltilthatják a játékától, de Angliában vagy Hollandiában folytathatja a pályafutását, mert ott más szabályok vannak érvényben. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt