Mourinho bemutatkozott a Rómánál: üvöltő reklamálás, kiállítás, öt kapott gól, és még három piros lap

olaszország
2021 augusztus 08., 09:38

Mint az várható volt, mozgalmasra sikeredett a sztáredző José Mourinho bemutatkozása az AS Roma kispadján.

Naiv szurkolók talán azt gondolhatták, hogy a portugál tréner az első balhéval megvárja legalább a bajnoki nyitányt, Mourinho azonban már az első komolyabb felkészülési meccsen jelenetett rendezett a Real Betis otthonában, Sevillában.

2-2-es állásnál, az 58. percben vezetést szereztek a hazaiak, de Alex Moreno jól látható módon kézzel sodorta a kapuba a labdát. Miután a játékvezető nem foglalkozott a reklamálással, a vendégek középpályás-csapatkapitánya, Lorenzo Pellegrini annyira bedühödött, hogy sértegetni kezdte a bírót, aki kiállította őt.

Pellegrini tovább őrjöngött, több csapattárs is csatlakozott hozzá, ekkor érkezett a pályára Mourinho, de nem azért, hogy csitítsa játékosait, hanem hogy ő is számonkérje az ítéletet.

link Forrás

Igen ritka, amikor egy csapatkapitány majd egy edző is annyira elragadtatja magát, hogy egy barátságos meccsen kiállítják. És az sem véletlen, hogy az eset után annyira felpaprikázódtak a Roma játékosai, hogy nem sokkal később könyöklését, második sárgával kiállították Gianluca Mancinit, majd egy csúnya belemenés után Rick Karsdorpot is, a vendégek játékosait.

Szét is estek az olaszok, a vége 5-2 lett a Betis javára. A meccs összefoglalója:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.