Fogadási csalások miatt 1400 embert állított elő az Interpol

szeptember 14., kedd 15:06

Összehangolt európai és ázsiai rendőri akció során labdarúgó-mérkőzésekhez kapcsolódó fogadási csalásokkal összefüggésben 28 országban közel 1400 embert állítottak elő.

Az Interpol közölte, hogy ez már a 8. ilyen jellegű akciójuk volt, a mostani műveletekben lefoglaltak 7,9 millió amerikai dollár értékű készpénzt, valamint számítógépeket és mobiltelefonokat, amik 465 millió dollár értékű fogadásokhoz kapcsolódnak.

Az egyik központ Hongkong volt, ahol több mint 800 embert állítottak elő (köztük az egyik csoport feltételezett vezetőjét), lefoglaltak 2,7 millió amerikai dollárnyi készpénzt, valamint megszereztek egy olyan adathordozót, ami több 100 millió dollárt eredményező fogadásokról találtak részleteket. Ez a helyi rendőrök egyik legsikeresebb ilyen jellegű akciója volt.

Sajtótájékoztató a hongkongi akció után Fotó: Interpol

A lyoni székhelyű nemzetközi rendőrségi szervezet szerint a gyanús fogadások kapcsolódnak a sportág legutóbbi, nyári Európa-bajnokságához is.

Az Interpol emlékeztetett: az illegális szerencsejáték óriási nyereséget termel különböző bűnszervezeteknek és melegágya a pénzmosásnak meg a korrupciónak. Az eddigi nyolc akcióban összesen 19 100 embert állítottak elő, 63 millió dollárnyi készpénzt foglaltak le, és több mint 4000 illegális fogadást lepleztek le, amik 7,3 milliárd dollárnyi forgalmat generáltak.

A közleményben felsorolt 28 közreműködő ország között szerepel Magyarország is. (Interpol via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt