Egészen lenyűgöző sorozat-balfaszkodás után kapott elképesztő gólt a magyar U21-es válogatott

magyar foci
2021 október 13., 05:33

Kivételes öngólt hozott össze a Gera Zoltán által edzett magyar U21-es válogatott a sokkal esélyesebb németek ellen hazai Eb-selejtezőn.

A Szegeden rendezett meccsen Németország a 32. percben már 2-0-ra vezetett, ám a holland elsőosztályú Cambuurban légióskodó Kiss Tamás góljával még az első félidőben szépítettünk. A második elején némi meglepetésre a magyarok léptek fel támadólag, az egyenlítésért támadtunk, ezután jött a meghökkentő eseménysor az 53. percben.

Egy, a magyar védelem általa tizenhatosunkon kívülre rúgott labda pont a jobb oldalon a saját kapuja felé futó Kiss Tamás lábára hullott. Az egyébként technikás, kifejezetten fordulékony Kiss titokzatos okból úgy döntött, hogy a labdát kapásból, oxival besarkazza középre, a kapu előtti legveszélyesebb területre, ahelyett, hogy levette volna, majd vagy lefordul, vagy visszapasszol a jelentős létszámfölényben lévő magyar védők valamelyikének. Ez a húzás annyira meglepte a középen helyezkedő németet, hogy valósággal belebotlott a labdába, ami Varjú középhátvédhez pattant. Az MTK-ban jól teljesítő fiatal tehetség meglepetésében jókora gyertyát rúgott, vissza a tizenhatoson belülre, pont Csontos hátvéd lábára, aki dropból, első látásra egészen kivételes íveléssel hatalmas öngólt rúgott a döbbenten figyelő Hegyi kapus fölött. A lassításon aztán látszott, hogy az események alakulásától meglepett Csontos igazából ki akarta bombázni a labdát, ami a mellette helyezkedő német Shuranov lábán gellert kapva perdült a magyar kapuba.

A tragikomikus jelenet után szó sem lehetett egyenlítésről, a meccset végül 5-1-re vesztettük el.

A facebookos videó sajnos nem ágyazható be, de erre a linkre kattintva annál inkább megnézhető.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt