Vérengzés a stadionban: már 17 halottról szólnak a meg nem erősített hírek a queretarói arénából

mexikói foci
2022 március 06., 14:32

Elképesztő vérengzésbe fordult egy mégcsak nem is extra téttel bíró bajnoki focimeccs Mexikóban. A mexikói mértékkel is brutálisnak számító ultráiról ismert Queretaro csapata a tavalyi bajnok Atlast látta vendégül a 9. fordulóban. A meccs nyugodtan csordogált egy órán át, amikor a vendégek egy szólógóllal vezetést szereztek.

A VAR döntésére várva állt a játék a gól után, amikor az egyik menekülőkapun át nézők - főleg gyerekes családok - kezdtek a pályára menekülni. Azért, mert a lelátón a két csapat ultrái egymásnak estek. Innentől elszabadult a pokol: ezrek menekültek a pályára, előbb a normális, megijedt nézők, utánuk a huligánok. Akik odalent is egymásnak estek, hol pár perc múlva százak meneküljenek különböző irányokban.

A hangulat olyan félelmetes volt, hogy a rettegő anyák sorra rángatták le a mezt a gyerekeikről, nehogy megtámadják őket.

A tomboló szurkolók szétverték a pálya mentén elhelyezett VAR-monitorokat, megsemmisítették az egyik kispadot és szétverték a játékoskijárót is. A verekedők leszakított székekkel, vasrudakkal és alkalmanként késekkel voltak felfegyverkezve.

A tömegverekedés a lelátó és a játéktér mellett a stadionon kívül is folyt, ahol szabályos utcai háború bontakozott ki. A szemtanúk szerint a megvadult szurkolók puszta kézzel, fém kordonokkal és feltépett székekkel estek itt is egymásnak.

A közösségi oldalakon egy rakás olyan videó látható - ezekből egyet sem fogok megmutatni - amiket élettelennek tűnő, lemeztelenített, vér borította szurkolók hevernek az utcán.

A hivatalos információk legalább 22 sérültről, köztük 2 kritikus állapotban lévőről szólnak, de a helyi média meg nem erősített információ szerint legalább 17 ember halhatott meg.

A mexikói szövetség a meccs után felfüggesztette a bajnokságot.

Amint többet tudunk, frissítem a cikket.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.