Lemondott az MTK közutálatnak örvedő sportigazgatója és kirúgták Márton edzőt

magyar foci
2022 április 23., 13:38

Az MTK kirúgta edzőjét, az idény közben tűzoltónak szerződtetett Márton Gábort, Polyák Balázs sportigazgató pedig lemondott.

Az MTK pénteken odahaza 4-0-ra kikapott a Mezőkövesdtől, ezzel lényegében biztossá vált a csapat újabb kiesése az NB1-ből. A klub ma, egy nappal később bejelentette, hogy menesztették Márton Gábor edzőt, Polyák Balázs sportigazgató pedig, aki 5 éve töltötte be ezt a pozciót, magától távozik

A szurkolók nagy része Polyákot tartotta felelősnek a rövid időn belüli harmadik kiesésért. A csapat az előző idénybEn a német Michael Boris edzősége idején stabil középcsapatként hetedik lett, miközben sok fiatal magyar játékost játszatott. Úgy tűnt, visszatér a csapat legújabb korban kialakult identitása, az értelmezhető passzjátékot játszó, sok fiatal magyar tehetséget kinevelő vagy felfejlesztő, a tehetségeit sorra értékesítő, így nem a bajnoki címért harcoló, mégis szerethető klubé.

Ám Borist értelmezhető indoklás nélkül kirúgták, leigazoltak egy rakás gyenge külföldit, majd kineveztek előbb edzőnek egy minimális tapasztalattal sem rendelkező olasz, aztán az ő kirúgása után átmenetileg azt a Teodoru Vasziliszt, aki korábban már nagyot bukott hasonló szerepkörben. Ezek után jött a most menesztett Márton.

Az alakulni látszó koncepciót magyarázat nélkül felrúgó, de azt semmivel sem helyettesítő sportigazgató távozását régóta hangosan követelték a szurkolók, de mivel Zakor Sándor tulajdonos régi bizalmasáról van szó, Polyák mostanáig a helyén maradhatott. A sportvezető búcsúnyilatkozatában sem gyakorolt minimális önkritikát sem, sőt úgy beszélt, mintha a saját progresszivitásának lenne az áldozata, hiszen ezt mondta:

“A 12 csapatos NB I kapcsán minden évben elmondják, az a csapat esik ki, amelyik a legtöbb fiatalt játszatja. Az előző idényben a hetedik helyünkkel rácáfoltunk a megállapításra, az idei évben úgy tűnik, nem sikerül. De hiszek benne, hogy ennek nem kell törvényszerűnek lennie, ezért is hoztam meg ezt a döntést. Bízom abban, hogy lépésemmel előidézem azt is, hogy visszatérjen egyfajta pozitív légkör a stadionba.”

Az MTK azonban nyilvánvalóan nem a fiatalok szerepeltetése, hanem a koncepciótlanság, a kapkodó, néha irracionálisnak tűnő személyi döntések és az egységes vízió hiánya miatt fog kiesni. A hagyományosan támadó felfogásban játszó MTK az idény eddigi 29 meccsén példátlan módon csak 19 gólt lőtt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.