Haaland a Manchester Cityben folytatja

angol foci
2022 május 10., 09:04

A brit sajtó értesülései szerint gyakorlatilag eldőlt, hogy Erling Haaland a Manchester City játékosa lesz, miután sikerrel esett át az orvosi vizsgálaton, és a brit bajnok jelezte a Borussia Dortmund felé, hogy élni kívánnak a norvég játékos kivásárlási ára jelentette lehetőséggel. Frissítés: Azóta hivatalosan is megerősítették a hírt.

A Guardian szerint a vételár végül jóval alacsonyabb lehet, mint a korábbi 75 millió eurós ár, amiről olvasni lehetett.

photo_camera Fotó: BERND THISSEN/dpa Picture-Alliance via AFP

Haaland öt évre írhat alá a Pep Guardiola vezette csapathoz, 350 ezer fontos heti fizetésért és jelentős teljesítménybónuszokért cserébe.

A City, amely idén ismét lecsúszott a BL-döntőről, egy ideje már keresi Sergio Agüero utódját, és a legtehetségesebbnek tartott európai csatár érkezése könnyen lehet, hogy megoldást jelenthet a klub számára. Tavaly még Harry Kane-t próbálták meg elcsábítani a Tottenhamtól, és bár Kane ment is volna, a londoni klubvezetés végül megakadályozta az üzletet.

Haaland elképesztően gólerős játékos, a Dortmundban két és fél szezon alatt 88 meccsen 85 gólt szerzett. Korábban arról lehetett hallani, hogy Haaland elsősorban a Real Madridhoz igazolna, de mivel a Real idén nyáron Kylian Mbappé leigazolását tervezi, megnyílt az út Manchesterbe.

Az elmúlt napokban lehetett arról is hallani, hogy Paul Pogba is a Citynél köthet ki: a jelenleg a rivális manchesteri csapatnál játszó francia középpályásnak rettentő rossz szezonja és lejáró szerződése van, de a friss hírek szerint végül elhagyhatja Angliát, és a PSG, illetve a Real csábíthatja el.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.