A Kisvárda sportigazgatója előbb elárulta, hogy agykutatónak képezi át magát Angliában, majd interjú közben kvázi kirúgta az edzőt

magyar foci
2022 június 01., 16:00

Révész Attila, a Kisvárda teljhatalmú sportigazgatója jó néhány éve a nyilatkozás nagymestere. Ő aztán nem pepecsel vagy finomkodik sohasem. Ezzel együtt senki se számíthatott rá, hogy az éppen távozóban lévő nyilatkozólegenda ilyen instant klasszikus interjút fog adni a sportújságnak. A rövid beszélgetés elején kiderül, hogy igen, Révész tényleg elhagyja a klubot, ahol ritka sikeres volt, idén például klubtörténeti ezüstérmet szereztek. Majd megtudjuk, hogy külföldre készül - "Egyelőre csak az biztos, hogy nem maradok a magyar labdarúgásban, ebből most elég volt egy időre" - aztán azt is, hogy "Még nem kristályosodott ki teljesen, hogy hová megyek, de már alakulóban van a terv."

A feszültség csak fokozódik, főleg miután az "Azt elárulja, hogy a futballban marad-e?" kérdésre hősünk a "Részben" választ adja, azzal, hogy "Több terület határán van, ami most érdekel engem". Ezután következik a legjobb mondat, amit magyar edző valaha nyilatkozott:

"Szeretném tanulmányozni az edzések hatását az emberi agyra."

Hogy Révész rögtön ki is fejtse, mire gondolt. Hát most már logikus, hogy arra, hogy agykutató lesz a sportigazgatóság után:

"Az angol csapatoknál már nagyon nagy hangsúlyt fektetnek ezekre az agyi mérésekre, a kognitív képességek fejlesztésére, az agyi regenerációra. Sajnos Magyarországon még nagyon gyerekcipőben jár ez a tudományág, pedig egyre nagyobb szerepet kaphat a jövőben. Nem titok, ezen a területen szeretném képezni magam, elmélyíteni a tudásomat, minden bizonnyal Angliában."

Azt hiszed, nincs feljebb? Dehogynem!

Amikor az újságíró arról érdeklődik, hogy Erős Gábor edző megfelelő képesítésének híján ki fog a padon ülni a Várda Konferencia Liga-meccsein, Révész lazán bemondja:

"A kérdés azért irreleváns, mert biztos, hogy nem Erős Gábor marad a vezetőedző."

A poén az, hogy a visszakérdezésből kiderül, erről senki sem tudott eddig, minden bizonnyal maga az érintett sem:

"Nem először lep meg ebben az interjúban… Keddi lapszámunkban jelent meg interjú Erős Gáborral, és nem úgy tűnt, mintha ő tudna erről a változásról."

Mire Révész leszögezi, hogy "Pedig nem ő marad az edző, ez eldöntött kérdés", aztán a ki lesz helyette-kérdésre benyögi: "Az viszont még nincs eldöntve."

Hogy tényleg minden a helyére kerüljön a kifejezés magyarfocis értelmében, arról a zárómondat gondoskodik, amiből az derül ki, hogy bár júliusban hősünk agykutatónak áll, a leendő edzőt azért ő fogja kiválasztani.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.