Csodálatos edzői cicaharcba torkollott a Chelsea–Tottenham londoni derbi

anglia
2022 augusztus 14., 18:04

Nagy meccset rendeztek vasárnap Londonban: a Premier League második fordulójában a Chelsea fogadta a Tottenham csapatát a Stamford Bridge-en.

Az egyébként is mindig kiélezett városi rangadót külön érdekessé tette, hogy a vendégek nagyon megerősödtek nyáron, és úgy tűnt, reális esélyük lehet elkapni a kékeket. És persze az is, hogy mindkét csapatot karakteres edző vezeti: a német Thomas Tuchel a Chelsea-t, az olasz Antonio Conte a Hotspurt.

Jobb volt a Chelsea, Koulibaly nagy góljával megérdemelten vezetett a szünetben, de a második félidőre feljöttek a vendégek, és egy véleményes Höjbjerg góllal egyenlítettek.

Chelsea-oldalon azt vitatták, hogy Kai Havertzet szabálytalanul állították meg a Tottenham támadása előtt. Plusz Richarlison lesen lehetett a lövés pillanatában, és takarta a kilátást a kapus elől. Itt feszült egymásnak a két edző először, miután Conte nem tudta (és nem is nagyon akarta) magában tartani érzéseit.

Lőw Zsoltnak nem sok esélye volt hűteni a kedélyeket:

link Forrás

Az első affér után mindkét edző sárga lapot kapott.

Nem sokkal később, a 77. percben jött Reece James gólja, amivel 2-1 lett a hazaiaknak. Tuchel a világból is majdnem kiszaladt:

link Forrás

És a finálé: a 96. percben, a hosszabbítás utolsó percében egy szögletből Harry Kane kiegyenlített. Ami a lefújás után Conte és Tuchel között történt, azon még sokáig fognak röhögni a futballszurkolók:

link Forrás

Mindkét edző piros lapot kapott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.