Hollandia az újonc kapus bravúrjaival és két villanással győzte le Szenegált

világbajnokság
2022 november 21., 18:04

Sokáig úgy tűnt, hogy Szenegál és Hollandia máris lejátssza a világbajnokság első gól nélküli döntetlenjét, de aztán a 84. percben minden másképp alakult: a chelsea-s Mendy rosszul mozdult ki De Jong beívelésére, Gakpo pedig a kapuba fejelte a labdát. Ez volt egyébként a holland válogatott első kapura tartó lövése/fejese ezen a meccsen. A mérkőzés végül a 99. percben dőlt el végleg: Depay lövését Mendy még kiütötte, de egyenesen Klaassen elé, aki a hálóba bombázott.

Ritkaságnak számít, hogy mindkét csapatban volt egy-egy olyan játékos, aki még soha nem volt válogatott. Szenegálban a Villareal támadója, Nicolas Jackson debütált, a hollandoknál még ennél is meredekebbet húzott Louis van Gaal szövetségi kapitány: a kapuba állította a nemzetközi tapasztalat nélküli heerenveenes Andries Noppertet, aki a mezőny egyik legjobbja volt.

Az A csoportban Hollandia és Ecuador kezdett győzelemmel, Szenegál és Katar pont nélküli.

A pillanat, ami megpecsételte a szenegáliak sorsát: Mendy (kékben) rosszul futott ki, Gakpo befejeli
photo_camera A pillanat, ami megpecsételte a szenegáliak sorsát: Mendy (kékben) rosszul futott ki, Gakpo befejeli Fotó: ODD ANDERSEN/AFP
Egyéni képviselőjelöltek
-
Szövetségi kapitány

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.