Kameruni származású csatár góljával verte Kamerunt a svájci válogatott

világbajnokság
2022 november 24., 12:04

Minden adott volt ahhoz, hogy a betonvédelemmel és egy híresen jó kapussal kiálló svájci csapat kapott gól nélkül nyerje meg első világbajnoki meccsét Kamerun ellen. Végül sikerült is, de ez az 1-0 nem indult olyan simán, mint talán sokan hitték

photo_camera Mbeumo és Elvedi Fotó: MANAN VATSYAYANA/AFP

Az első félidőben kapura tartó lövése sem volt Svájcnak, Kamerun viszont több ígéretes támadást vezetett, főleg a bayernes Choupo-Motingnak, Toko Ekambinak és Mbeumónak köszönhetően. De hiába tudtak kiugratásokkal, ellentámadásokkal, gyors elfutásokkal zavart okozni, a végén valahogy sosem sikerült igazán veszélyeztetni a kaput. Amikor mégis közelebb kerültek a gólhoz, Sommer kapus védett.

photo_camera Choupo-Moting Fotó: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP

A szünetben simán elképzelhető volt a meglepetés, de végül hamar szertefoszlottak a kameruni remények. A 48. percben egy szép, gyors támadás végén vezetést szereztek a svájciak: két gyors passzal átfordították a labdát a pálya bal oldaláról a jobbra, majd a középen érkező Embolo simán gólt lőhetett, anélkül, hogy a kameruni védők különösebb nyomás alá helyezték volna. Mivel Embolo kameruni származású, nem ünnepelte a gólt.

photo_camera Xhaka és Embolo Fotó: FABRICE COFFRINI/AFP

A második félidőben egyre nagyobb tér nyílt a svájci játékosok előtt, többször veszélyeztettek, a kameruniak viszont elvesztették a meccs elején mutatott lendületet. Végül maradt az 1-0.

Brazília és Szerbia van még ebben a csoportban, ők este nyolctól játszanak.

G csoport
Svájc
1
-
0
Kamerun
Vége
Kamerun
Szövetségi kapitány
4-3-3
Rigobert Song Bahanag
Svájc
Szövetségi kapitány
4-2-3-1
Murat Yakin

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.