Ausztrália életben maradt, Tunézia a kiesés szélén

foci-vb 2022
2022 november 26., 12:03

Senki nem hitte volna ez lesz a világbajnokság legsziporkázóbb összecsapása. Nem is lett az. Ausztráliának életbevágó volt a győzelem, de minimum a pontszerzés, hogy Katar után ne ők legyenek az újabb második fordulós kiesők. Tunéziának egy pontja ugyan volt már a kezdés előtt, de ki ellen győzzenek a csoportban, ha nem a leggyöngébbnek elkönyvelt ausztrálok ellen?

Az ausztrál válogatott helyzet nélkül szerzett vezetést a 23. percben. A beszédes nevű Goodwin adta be a labdát, ami megpattant az ellenfélen, de pont így lett jó Mitchell Duke-nak, aki védhetetlenül csúsztatta Dahmen kapujába a labdát. Duke egy ízig-vérig liverpooli fiú egyébként, de az a Liverpool mindössze 27 ezres és az ausztrál Új-Dél-Walesben található, ő maga pedig még európai csapat közelében sem járt, jelenleg egy japán, a feljutást rájátszásban elbukó csapatban játszik.

Mitchell Duke öröme
photo_camera Mitchell Duke öröme Fotó: ERCIN ERTURK/Anadolu Agency via AFP

Az első félidőben Tunéziának két hatalmas helyzete volt, mindkét helyzet kialakítása a Dániában futballozó Dzsebali nevéhez köthető.

A második félidőben ugyan a tunéziaiak támadtak többet, a 71. percben mégis az ausztrálok dönthették volna el, de a több német csapatot megjárt Mathew Leckie centikkel lekésett egy beadást. Ő egyébként a jelenlegi ausztrál válogatott gólrekordere 13 góllal, de nagyon messze van az 50 gólos Everton-legendától, a helyszínen szurkoló Tim Cahilltől. Ekkor már nem volt a pályán a Dánia elleni pontszerzés tunéziai hőse, a vébé egyetlen NB I.-es játékosa Aïssa Laïdouni.

Tunézia hiába próbálkozott az egyenlítéssel, Ausztrália 2010 óta először nyert vb-meccset. Tunézia a vereségével a kiesés szélére sodródott, Franciaországot kellene legyőznie az utolsó fordulóban, Ausztrália pedig nagy meccset játszhat a továbbjutásért Dánia ellen.

Egyéni képviselőjelöltek
-
Szövetségi kapitány


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.