Zavargás tört ki Brüsszel belvárosában, miután Marokkó elverte Belgiumot a katari focivébén

világbajnokság
2022 november 27., 18:28

Zavargások törtek ki Brüsszel belvárosában, miután Marokkó 2-0-ra győzött Belgium ellen a labdarúgó-világbajnokság csoportkörében.

photo_camera Fotó: KENZO TRIBOUILLARD/AFP

Vagy száz, vízágyúval felfegyverzett rendőrnek kellett beavatkoznia, amikor a szurkolók utcai bútorokat rongáltak meg és megdobálták a rendőröket.

photo_camera Fotó: DURSUN AYDEMIR/Anadolu Agency via AFP

A Brüsszel-Főváros/Ixelles rendőrségi körzet a Twitteren szólította fel a lakosságot, hogy kerüljék a Boulevard du Midi környékét és a szomszédos utcákat. Brüsszel polgármestere, Philippe Close elítélte a futballmérkőzést követő incidenseket. (Brussels Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt