Marokkó tartalékkapussal verte 2-0-ra Belgiumot

világbajnokság
2022 november 27., 14:57

A legutóbbi vébét bronzéremmel záró belgák a kanadaiak elleni 1-0 után a horvátokkal egy dögunalmas 0-0-t elérő marokkóval kerültek össze. A marokkói kapust, Yassine Bounout a kezdés előtt közvetlenül kellett lecserélni akut egészségügyi probléma miatt, pedig a himnuszt még ő énekelte el, de közben szédülni kezdett. (A BBC sportkommentátorának 38 percig nem tűnt fel a csere.)

Már a himnusz alatt rosszul volt az első számú marokkói kapus.
photo_camera Már a himnusz alatt rosszul volt az első számú marokkói kapus.

A papíron jóval erősebb belgák kezdettől sorra harcolták ki a szögleteket és szabadrúgásokat, de kapura tartó lövésig egészen a 19. percig nem jutottak el. Rögtön utána viszont a holland-marokkói Hakim Ziyech lőtt egy veszélyeset, fölé. Marokkó egyre jobban hajtott, Thibaut Courtois egyszer már a gólvonal előtt volt kénytelen (hidegvérrel) kicselezni egy marokkói támadót.

photo_camera Fotó: GLYN KIRK/AFP

Bár több volt a belga helyzet, Ziyech szabadrúgásból gólt szerzett, de a VAR után les miatt elvették, mert egy, a labda alatt elszaladó marokkói zavarta a belga kapust. Ziyech az 50. percben megint kapura lőtt, de Courtois simán megfogta, egy percre rá Hazard bombázta rá, a marokkói kapus nagyot vetődve ütötte szögletre a labdát. A meccs legnagyobb helyzete az 57. percben a marokkói Szofiane Bufalé volt, akinek a lövése épphogy elkerülte a belga kaput. A 65. percben Mertens bombázta kapura a labdát, de a marokkói kapus kiütötte.

A 73. percben végre megszületett a gól: Abdelhamid Sabiri szabadrúgásból lőtte be Courtois kezei között, ezúttal nem volt les.

photo_camera Fotó: MUSTAFA YALCIN/Anadolu Agency via AFP

A Bounou helyére beugró Munir Mohamedi egyébként kiválóan állta a sarat, több hatalmas védése is volt. Még a belgák egykori sztárja, a formán kívül lévő Lukakut is beállították a 81. percben, de a belgák nem bírtak a marokkóiakkal.

A hosszabbítás 5 perc volt, a végén Ziyech adta be Aboukhlalnak, aki hat méterről adta meg Courtois-nak a kegyelemdöfést.

Egyéni képviselőjelöltek
-
Szövetségi kapitány

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.