Egy bámulatos potyagóllal és a Dortmund legázolásával mutatkozott be a Bayern új edzője

németország
2023 április 02., 06:32
Gregor Kobel nem fogja elfelejteni ezt az április 1-ét
photo_camera Gregor Kobel nem fogja elfelejteni ezt az április 1-ét Fotó: MARCEL ENGELBRECHT/dpa Picture-Alliance via AFP

Múlt héten váraltanul menesztette Julian Nagelsmann vezetőedzőt, helyére pedig a korábban a Dortmundot, a Paris St. Germain-t és a Chelsea-t is irányító, szintén német Thomas Tuchelt szerződtette a Bayern München.

Tuchelnek épp volt csapata ellen, a Bundesliga legnagyobb rangadóján kellett bemutatkoznia, ráadásul a lehető legélesebb helyzetben, mert a bajnokságot 25 forduló után a Dortmund egy ponttal vezette a Bayern előtt.

De Tuchel megugrotta az első akadályt: a München hazai pályán 23 perc alatt lerendezett mindent: ennyi idő alatt már 3-0-ra vezetett, miután Upamecano a 12., Müller a 18. és 23. percben is betalált. Az első Tuchel-gól és Gregor Kobel kapus alakítása örökké emlékezetes marad:

link Forrás

Az 50. percben Coman góljával már 4-0 volt az állás. A Dortmund a végére valamennyire összeszedte magát, és Can 72. percben lőtt 11-esével és Malen 90. percben lőtt góljával kicsit tudta kozmetikázni az eredményt. 4-2 lett a vége, ezzel a Bayern előzött, 55 ponttal vezeti a bajnokságot az 53 pontos Dortmund előtt.