Szoboszlai piros, kikapott a Leipzig

németország
2023 április 23., 17:46
Szoboszlai Dominik szabálytalankodik Jeremie Frimponggal szemben a Leverkusen-Leipzig Bundesliga-meccsen 2023 április 23-án
photo_camera Szoboszlai Dominik szabálytalankodik Jeremie Frimponggal szemben a Leverkusen-Leipzig Bundesliga-meccsen 2023 április 23-án Fotó: MARIUS BECKER/dpa Picture-Alliance via AFP

Fontos meccset bukott el a Bundesliga 29. fordulójában a Bajnokok Ligája-indulásért küzdő RB Leipzig.

A Bayer Leverkusen hazai pályán 2-0-ra győzte le a lipcsei csapatot, amiben kezdőként lépett pályára a magyar válogatott Willi Orbán és Szoboszlai Dominik is. (Gulácsi Péter hosszú ideje sérült.)

A hazaiak, akik hét közben bejutottak az Európa Liga elődöntőjébe is, Hlozek góljával szereztek vezetést a 40. percben. Az előnyt egészen a második félidő utolsó perceiig meg tudták tartani.

A 85. percben Szoboszlai szabálytalankodott kiszolgáltatott helyzetben a saját 16-osán belül Jeremie Frimponggal szemben, és mivel ez volt a második sárga lapja, ki is állította a bíró. A 11-est Amiri váltotta gólra, és ezzel kialakult a végeredmény. A beszámolók szerint egyébként a magyar válogatott kapitánya így is csapata egyik legjobbja volt.

link Forrás

A Leipzig 5. a bajnokságban, 1 pontra lemaradva a BL-indulást jelentő 4. helyen álló Union Berlin (Schäfer András csapata) mögött. A Leverkusen 47 ponttal 6.

Kiállítottak a hétvégén egy másik magyar válogatott játékost, Nagy Ádámot is. A Pisa középpályása alig 13 percet töltött a pályán, amikor pirosat kapott. A Pisa 2-1-re ki is kapott a Baritól hazai pályán az olasz másodosztályban.

A Serie B-ben a Pisa a hetedik helyen áll, még négy forduló van hátra a bajnokságból.