Másodjára is átadták a Várkert Bazárt

2014 augusztus 29., péntek 14:09
Egyszer már átadták a félkész Várkert Bazárt, közvetlenül az országgyűlési választások előtt, április harmadikán. Akkor Orbán Viktor beszélt a privatizáció sötét fellegeiről, a harminc évnyi romlásról, amit három év alatt rendbe raktak. Körülötte akkor fideszes táblaerdők lengtek és a NER potentátjai ültek. Az áprilisi átadó annyira jól sikerült, hogy rögtön be is zárták a Várkertet.
Az augusztus végi építkezési határidőt L. Simon László szabta, ezért pénteken újra színpadot ácsoltak, hogy a felújított Lánchíd utcán vágják át a nemzetit. A ünnepség közel sem volt akkora mint mikor Orbán beszélt. Se táncosok, se vers, se celebsereg.
A gond megint csak annyi, hogy az utca sincs kész. L. Simon hangsúlyozta többször is, hogy a kivitelezőknek még két hetük van befejezni az útszakaszt, ezért még sem a 86-os busz, sem az autósok nem hajthatnak rá. A Várkert Bazárban nyíló CBA-nak sincs egyelőre nyoma. De nem kell megijedni, ha a pletykák igazak, akkor az első kerület tart egy harmadik avatót is, mikor a Szarvas téren is befejeződnek a munkák.
Tarlós István szerint aki csak kritizálja az átadókat és azok számát, az nem tud örülni, hogy a főváros fejlődik. A Lánchíd utcában újak lettek a villamosmegállók és hajókikötő is.
A mostani megnyitón már közel sem volt akkor celebkedés, mint Orbánnál. Vitézy Dávid mellett Kerényi Imre tette csak tiszteletét.
L. Simon szerint ez nem is egy átadó volt, hanem egy birtokba vétel. A vágás előtt elmondta, hogy az útszakasz egy hangulatos sétálóutca képét nyújtja. Igaz pontosan ugyanaz a forgalom fog haladni rajta mint előtte, egyelőre semmilyen forgalomkorlátozás nem lesz. A Lánchíd utca alatti közműveket kicserélték, azokhoz szerinte száz évig nem kell nyúlni.
Több újságíró is hitetlenkedve fogadta a lekövezett Lánchíd utca szélességét. L. Simon bízik benne, hogy két 86-os busz is el fog férni egymás mellett, de azért Vitézynél is rákérdezett, hogy elég széles-e az utca. A BKK főnöke szerint "persze".
L. Simon államtitkár nem győzte megköszönni az EU pénzügyi támogatását a projekthez, szerinte anélkül nem lehetett volna megvalósítani a tizenegymilliárdos felújítást. Persze ez rengeteg munkahelyet teremtett, ami meg adót, tehát a költségvetés is nagyon jól járt.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt