Körbetáncolják Budapestet a balerinák

2015 február 22., vasárnap 15:54
  • Hónapok óta terjednek az interneten a fényképek, amelyeken a kőszínházakból a mindennapokba szabadult magyar balerinák láthatók Budapest nevezetességei előtt.
  • Az ötlet nem itthonról származik, a Ballerina Project 14 éve indult New Yorkból: akkor Dane Shitagi döntött úgy, hogy rendhagyó fotósorozatban mutatja meg a város balerináit.
  • Budapestre egy fiatal fotós, Tünde Dóra hozta el a Balerina Projectet. A táncos múlttal is rendelkező Tünde fotóin a budapesti Operaház és Operettszínház táncosai, valamint a Magyar Táncművészeti Főiskola hallgatói tűnnek fel. Nem csak olyan ismert látványosságok előtt, mint a Parlament vagy a Vár, de van amikor metróban vagy egy stadionban.
  • A cél, hogy törlesszék a magyarországi balett-kultúra egyik legfájóbb adósságát: közelebb hozzák a tánc passzióját az utca emberéhez.
  • A Ballerina Project Hungary több mint száz eddigi fényképét Facebook-oldaluk mellett Instagramon és Tumblr-n lehet megnézni.
Noémi, Négyes metró (Fotók: Tünde Dóra)

Zsófi

Barbara

Laura

Laura

Rita

Noémi

Noémi

Laura

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt