Csoda történt: egy háromemeletes Jézus Krisztus 3d-puzzle-gigaszobor jelent meg Tokaj-Hegyalján

2015 március 27., 15:09

Egy hatalmas szobor áll Tokaj-Hegyalján, amin Jézus arcát véltem felfedezni.

Nem csoda, hiszen ez egy Áldó Jézus-szobor, ami a szerencsi Szabó Sándor szobrászművész alkotása. Ez a kis falat Lengyelország méltó válasz a székelyföldi vas-Krisztusra, és újabb bizonyítéka annak, hogy Magyarország jó iramban halad a latin-amerikai úton.

A szobor még félkészen, olvasónk felvételén
photo_camera A szobor még félkészen, olvasónk felvételén

A 8,5 méter magas (összehasonlításul: King Kong csak 8 méter volt!), 50 tonnás gránitszobor pontosan Tarcalon, az Ó-temető feletti dombon áll, és a hegyalja.info szerint egy vállalkozó adományozta. Egyelőre nem terem fű körülötte, de a tavasszal ez biztosan változik majd. Butta László polgármester a lapnak azt mondta: gyümölcsfa ligetet, tájjellegű bokrokat is telepítenek a két és fél méter széles sétány köré, a szobrot pedig négy reflektorral világítanák meg, hogy alkonyattól pirkadatig is látható legyen.

A názáreti Jézust egyébként i. sz. 33-ban a nép félrevezetéséért, a császári adófizetés ellen buzdításért és csalásért (a zsidók királyának vallotta magát) halálra ítélték, és az ítélet még abban az évben jogerőre emelkedett, noha a történészek szerint a vád gyenge lábakon állt, így vélhetően koncepciós per volt.

Az alábbi nagyszerű képeket, ahogy ezt az interaktív panorámafotót is, Csáki Szilárd készítette a hegyalja.info-nak.

A tarcali Áldó Krisztus szobor 2015-ben

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.