Kutyát szeretnél? Fogadj örökbe!

2015 november 05., 21:49
  • Kutyát tartani nagyszerű dolog, e mellett most nem is fogunk többet érvelni, mert felesleges.
  • Az viszont, hogy honnan és milyen kutyát válasszunk magunk mellé társnak, közel sem magától értetődő döntés.
  • Ha ott tartunk, hogy rászántuk magunkat, felmértük, hogy milyen felelősséggel jár mindez és otthon is mindent elrendeztünk ahhoz, hogy kutyánk lehessen, akkor a legjobbat akkor tehetjük, ha egy menhelyet vagy ebtelepet keresünk fel.
  • Ide kerülnek az elveszett, megunt, elkergetett és megmentett kutyák, akik mind bőven megérdemelnek még egy esélyt, hogy normális és szerető otthonba kerüljenek.
  • Budapesten a legnagyobb ilyen ebtelep az Illatos úton van, itt általában 120 kutya várja, hogy valaki örökbe fogadja őket. A fővárosi önkormányzat által fenntartott intézményben évek óta nem altatnak, viszont ezért gyakran küzdenek helyhiánnyal.
  • November 8-án, vasárnap ezért örökbeadó napot tartanak. Ezen a napon több tucat beoltott, chipesített, féregtelenített kutya várja majd leendő gazdáját.
  • A kutyák közül sok megnézhető a Vigyél Haza Alapítvány Facebook-oldalán, de mi is meglátogattuk a telepet, hogy megmutassuk, kik várnak most örökbefogadókra.
photo_camera Fotók: Botos Tamás / 444
photo_camera
photo_camera
photo_camera
photo_camera
photo_camera
photo_camera
photo_camera
photo_camera
photo_camera
photo_camera
photo_camera
photo_camera A telepen macskák is várják leendő gazdáikat
photo_camera
photo_camera
photo_camera
photo_camera
photo_camera
photo_camera

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt