Mentik a denevéreket, amiket a szigetelés alá falaztak Esztergomban

2016 január 18., 15:05

Az Esztergomi József Attila Általános Iskola felújításakor sikertült több száz vagy akár több ezer denevért is befalazni a szigetelés alá. Az ilyenkor téli álmukat alvó állatok csak az épület belseje, a tantermek felé tudnak menekülni. A denevérek mentése már szervezetten zajlik, de félő, hogy a melegedő miatt több ezer példány pusztulhat el befalazva, ami több mázsányi rotthadó tetemet jelent, az pedig fertőzésveszélyt, ami miatt akár be is zárhatják az éppen felújított iskolát. 

MTI Fotó: Bodnár Boglárka

photo_camera

photo_camera

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.