Ok, jól néz ki a két kilométer hosszú margherita pizza Nápolyban, de vajon hol sütötték meg?
Ha Nápolyban csinálnak pizzát, akkor az valószínűleg akkor is finom, ha két kilométer hosszú, és az idióta világrekordok közé szánják. Tavaly júniusban a milánói Expón csináltak egy 1595 méter hosszú pizzát, de a magát – szerintem joggal – a pizza megkérdőjelezhetetlen fővárosának tartó Nápolyban ezt nem hagyhatták szó nélkül, így csináltak tegnap egy ennél is jóval nagyobbat.
Összetevők:
- 2 tonna liszt
- 1,6 tonna paradicsom
- 2 tonna mozzarella
- 200 liter olívaolaj
- 30 kilogramm friss bazsalikom
- 1500 liter víz
A pizza két kilométer hosszú, és 40,5 centi széles. El is nevezték a pizzát Ottaviának, Augustus császár előtti tisztelgésként (mondjuk ő biztosan nem evett margherita pizzát, mert azt csak 1889-ben találták ki).
Egy kérdésem van: hogyan sütötték meg?
Hogy fér be egy előírásszerű fatüzelésű kemencébe? A válasz a képek között.
(MTI, Daily Mail, Il Mattino)
Kommentek
Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.