3 húsvéti bárányt és 72 sonkát vittek Ferenc pápának csévharaszti zarándokok

2017 április 05., 13:35
photo_camera Ferenc pápa érkezik a szokásos audienciájára a Szent Péter téren, Vatikánvárosban (Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

A zarándokok az ajándékokat a szerdai általános audiencián adtak át a katolikus egyházfőnek.

photo_camera Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Antal András diakónus, a csépharaszti plébánia vezetője és a zarándoklat szervezője az MTI-nek elmondta, hogy a felajánlott bárányokból egyet-egyet szántak:

  1. a Szent Márta ház húsvéti asztalára
  2. személyesen Ferenc pápának
  3. XVI. Benedek emeritus pápának
photo_camera A pápai audiencián Ferenc pápa átveszi Bodor Istvántól (j2) a csévharaszti zarándokok adományának egyikét, egy 17 kilós húsvéti sonkát a Szent Péter téren, Vatikánvárosban. Jobbra Habsburg-Lotaringiai Eduárd vatikáni nagykövet (j) és Antal András lelkipásztor, a csévharaszti plébánia vezetője (j3). (Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

A húsvéti sonkák, amikkel „Ferenc pápa szegényeit”, vagyis a Rómában élő hajléktalanokat szeretnék megajándékozni, a vatikáni alamizsna-hivatalba kerültek.

photo_camera Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Antal András elmondta, hogy a 15 tagú csoport a csévharaszti plébánián dolgozó szegényekből, az egyházközség híveiből és a falu vezetőiből verbuválódott.

photo_camera A pápai audiencián Ferenc pápa megáldja és átveszi Bodor Istvántól (j2) a csévharaszti zarándokok adományának egyikét, egy 17 kg-os húsvéti sonkát (Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

A bárányokat a plébánia tangazdaságában nevelték, és a sonkák többségét is az ott dolgozó szegények készítették, illetve ajánlották fel. A zarándokcsoport hétfő reggel Beer Miklós váci megyés püspök áldásával indult útnak – írja az MTI.

photo_camera Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt