3 húsvéti bárányt és 72 sonkát vittek Ferenc pápának csévharaszti zarándokok

2017 április 05., 13:35
Ferenc pápa érkezik a szokásos audienciájára a Szent Péter téren, Vatikánvárosban (Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)
photo_camera Ferenc pápa érkezik a szokásos audienciájára a Szent Péter téren, Vatikánvárosban (Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

A zarándokok az ajándékokat a szerdai általános audiencián adtak át a katolikus egyházfőnek.

Ferenc pápa érkezik a szokásos audienciájára a Szent Péter téren, Vatikánvárosban 2017. április 5-én.
photo_camera Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Antal András diakónus, a csépharaszti plébánia vezetője és a zarándoklat szervezője az MTI-nek elmondta, hogy a felajánlott bárányokból egyet-egyet szántak:

  1. a Szent Márta ház húsvéti asztalára
  2. személyesen Ferenc pápának
  3. XVI. Benedek emeritus pápának
A pápai audiencián Ferenc pápa átveszi Bodor Istvántól (j2) a csévharaszti zarándokok adományának egyikét, egy 17 kilós húsvéti sonkát a Szent Péter téren, Vatikánvárosban. Jobbra Habsburg-Lotaringiai Eduárd vatikáni nagykövet (j) és Antal András lelkipásztor, a csévharaszti plébánia vezetõje (j3). (Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)
photo_camera A pápai audiencián Ferenc pápa átveszi Bodor Istvántól (j2) a csévharaszti zarándokok adományának egyikét, egy 17 kilós húsvéti sonkát a Szent Péter téren, Vatikánvárosban. Jobbra Habsburg-Lotaringiai Eduárd vatikáni nagykövet (j) és Antal András lelkipásztor, a csévharaszti plébánia vezetője (j3). (Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

A húsvéti sonkák, amikkel „Ferenc pápa szegényeit”, vagyis a Rómában élő hajléktalanokat szeretnék megajándékozni, a vatikáni alamizsna-hivatalba kerültek.

photo_camera Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Antal András elmondta, hogy a 15 tagú csoport a csévharaszti plébánián dolgozó szegényekből, az egyházközség híveiből és a falu vezetőiből verbuválódott.

A pápai audiencián Ferenc pápa megáldja és átveszi Bodor Istvántól (j2) a csévharaszti zarándokok adományának egyikét, egy 17 kg-os húsvéti sonkát (Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)
photo_camera A pápai audiencián Ferenc pápa megáldja és átveszi Bodor Istvántól (j2) a csévharaszti zarándokok adományának egyikét, egy 17 kg-os húsvéti sonkát (Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

A bárányokat a plébánia tangazdaságában nevelték, és a sonkák többségét is az ott dolgozó szegények készítették, illetve ajánlották fel. A zarándokcsoport hétfő reggel Beer Miklós váci megyés püspök áldásával indult útnak – írja az MTI.

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI
photo_camera Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.