Elképesztő képek a francia erdőtüzek pusztításáról

2017 július 25., kedd 19:59

Súlyos pusztításokat okoztak az erdőtüzek kedden Franciaország délkeleti részén és Korzikán. Az oltási munkálatokban több tűzoltó és rendőr megsérült.

Fotó: VALERY HACHE/AFP

A tűzoltók számára a legnehezebb feladatot a népszerű Saint-Tropez üdülővároshoz közeli vari erdőtűz oltása jelentette.

Fotó: VALERY HACHE/AFP

Eddig már több mint négyezer hektárnyi terület vált a lángok martalékává. Az oltást nehezíti az erős szél. A műveletekben összesen kétezer tűzoltó, és több mint 20 repülő is részt vesz. Az oltásban - keddi esti adatok szerint - nyolc tűzoltó, közte kettő súlyosabban és 15 rendőr megsérült.

Fotó: CITIZENSIDE/Dimitri Augenblick/Citizenside

A tűz olyan mértékben tombol az ország déli felén, hogy a francia kormány kénytelen volt segítséget kérni az uniós tagállamoktól az oltási munkálatokhoz. Az észak-korzikai Haute-Corse megye prefektusa Twitter-bejegyzése szerint kedd délután a légi oltásban segédkező két repülőgép - közte egy olasz - érkezett Korzikára.

Fotó: CITIZENSIDE/Dimitri Augenblick/Citizenside

Eközben szintén kedd délután az oltási munkálatok megtekintése végett Korzikára érkezett Gérard Collomb francia belügyminiszter.

Fotó: VALERY HACHE/AFP

Franciaország délkeleti részén hetek óta szárazság van, hétfőn pedig úgy felerősödött a szél, hogy félő, újabb helyeken kaphat lángra a növényzet.

Fotó: VALERY HACHE/AFP

A hatóságok feltételezése szerint a kedden bejelentett tűzesetek többségét szándékos gyújtogatás okozta. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt