Ha minden igaz, Habonyék jövőre csicsás cicagatyában járnak

2018 január 20., 21:35

Most van a divatvárosokban a férfidivat-bemutatók szezonja, Párizsban még ezen a hétvégén is tart, Londonban és Milánóban pedig már véget is ért a férfiakra áldozott divathét. A főbb trendek nagyon sokban nem változtak, de felfigyeltünk néhány aggasztó jelenségre.

Ez itt alább tényleg megrázó látvány elsőre, de valószínűleg ugyanolyan trollkodásról van csak szó, mint amikor tavaly a Balenciaga készített speckó Crocs kollekciót. A felkapott Y/Project a párizsi divathéten állt elő a térdig, illetve comközépig érő, legendásan rondának tartott, de nagyon kényelmes csizmákkal.

photo_camera Fotó: Y/Project

Megállíthatatlannak tűnik az öv- és autóstáskák visszaszivárgása a hétköznapjainkba, így jövő télen már az az eddig elképzelhetetlennek tűnő dolog is előfordulhat, hogy bizonyos körökben menőnek számítanak majd Schobert Norbi nyaralós fotói.

photo_camera Fotó: MIGUEL MEDINA/AFP
photo_camera Fotó: MIGUEL MEDINA/AFP

A Louis Vuitton szokás szerint rendesen kiszolgálja azokat, akik csak akkor mernek divatosnak tartani valamit, ha nagyon csicsás, és abszurd árcímke van rajta. A logóminta amúgy is z újgazdag kretének kedvence, kérdés, beleáll-e mondjuk Habony Árpád vagy Rogán Antal egy ilyen erős fashion statementbe, vagy egy a tápláléklánc alsóbb létrafokán Moncler pufidzsekiben egyensúlyozó NER-növendékre hagyják az élesben tesztelést.

photo_camera Fotó: BERTRAND GUAY/AFP
photo_camera Fotó: BERTRAND GUAY/AFP

Csillogós, kicsit túlméretezett, hűvös és kúl: aki menő, jövőre csak ilyen kabátban lép utcára. Érezhető továbbra is a túraruházat erős beszivárgása a high fashion világába, így az eddig kiránduláshoz és kutyasétáltatáshoz (illetve elúszott kismamák esetében boltba/játszóra leszaladáshoz) viselt kirándulókabátokban, széldzsekikben őrült menőnek érezhetjük majd magunkat.

photo_camera Fotó: Jin Yu/NurPhoto
photo_camera Fotó: PATRICK KOVARIK/AFP
photo_camera Fotó: Nataliya Petrova/NurPhoto
photo_camera Fotó: FRANCOIS GUILLOT/AFP

És végül kiderült az is, hogy nem gyengül, inkább erősödik a felkelő, tüntető, gáztámadás elől metróalagútban menekülő, disztópikus vonal. Persze van valami mókás abban, amikor a lázadást több százezres göncökkel keverik, de ez van, legalább könnyű másolni, elég hozzá néhány formátlan kapucnis, egy kendő, és egy vízhatlan kabát vagy egy valahol a szekrény mélyén bújó bomberdzseki.

photo_camera Fotó: BERTRAND GUAY/AFP
photo_camera Fotó: FRANCOIS GUILLOT/AFP
photo_camera Fotó: ALAIN JOCARD/AFP
photo_camera Fotó: ALAIN JOCARD/AFP


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.