28 ember sérült meg Pamplonában, az egyiküket métereken keresztül hurcolta magával a bika

2018 július 15., 16:02

A befejező napon hatan sérültek meg a Pamplona utcáin megrendezett 850 méteres bikafuttatáson, amit a bikák 2 perc 12 másodperc alatt tettek meg. Az egyik áldozatot métereken keresztül hurcolta magával egy bika, mert a nyaksálja beleakadt a szarvába. A férfit hordágyon szállították el a helyszínről, de a hat sérült mindegyike megúszta zúzódásokkal és horzsolásokkal - írja az MTI.

Pamplonában nyolc egymást követő napon futnak a bikák az emberekkel együtt. A fesztiválnak idén összesen 28 sérültje volt, közülük két embert felökleltek a bikák. A fesztivál, amely hivatalosan a város védőszentjét, San Fermínt ünnepli,

mintegy egymillió látogatót vonz a városba.

photo_camera Az arénában kezdődik... Fotó: JOSE JORDAN/AFP
photo_camera Fotó: JOSE JORDAN/AFP
photo_camera Fotó: Elsa A Bravo/CrowdSpark
photo_camera Fotó: ANDER GILLENEA/AFP
photo_camera Fotó: Eduardo Sanz Nieto/CrowdSpark
...aztán a bikák kirontanak az utcára.
photo_camera ...aztán a bikák kirontanak az utcára. Fotó: ANDER GILLENEA/AFP
photo_camera Fotó: ANDER GILLENEA/AFP
photo_camera Fotó: ANDER GILLENEA/AFP
photo_camera Fotó: Elsa A Bravo/CrowdSpark
photo_camera Fotó: ANDER GILLENEA/AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.