Megnyílt alattuk a föld

2019 szeptember 25., szerda 6:26
  • 5,8-as erősségű földrengés rázta meg kedden Pakisztán északkeleti részét, legalább 19 ember meghalt, több mint 300 megsérült, házak és boltok tucatjai szenvedtek károkat. Az állami televízió szerint a halottak között volt négy gyerek is.
  • Egy helyi tisztségviselő szerint szükségállapotot hirdettek ki, a Mírpurhoz közeli főútban komoly károk keletkeztek, egy főcsatorna sérülése miatt a környező településeket elöntötte a víz.
  • A pakisztáni meteorológiai szolgálat szerint a földrengés fészke a kelet-pakisztáni Pandzsáb tartományban található Dzshelam hegyvidéki város közelében volt. A földmozgás országszerte megrázta a falakat, az emberek az utcákon várakoztak további rengésektől tartva. A főváros, Iszlámábád lakosai félelmükben kirohantak a sokemeletes épületekből az utcákra.
  • Pakisztánt és Kasmírt 2005-ben rázta meg pusztító, 7,6-es erősségű földrengés, aminek következtében több mint 73 ezren haltak meg - írja az MTI.
Fotó: AAMIR QURESHI/AFP
Fotó: AAMIR QURESHI/AFP
Fotó: AAMIR QURESHI/AFP
Fotó: AAMIR QURESHI/AFP
Fotó: AAMIR QURESHI/AFP
Fotó: AAMIR QURESHI/AFP
Fotó: AAMIR QURESHI/AFP

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt