Először párosodott természetes módon a világ egyetlen barna óriáspandája

2020 március 24., 16:26

Március 18-án először párosodott természetes módon a világ egyetlen barna óriáspandája, Csi Cej a Kína Sanhszi tartományában lévő Csinling pandakutató központban. A beszámoló szerint a fiatal felnőtt 11 éves barna hím az An An nevű nőstényt választotta. Azt, hogy sikeres volt-e, még nem tudják, sőt, a központ állatorvosa a pandagondozók általában

egészen addig nem tudják biztosan, várandós-e egy panda, míg nem születnek meg a bocsok.

Hozzátette: a nőstény pandák több hímmel is párosodnak, An An is így tett. A tapasztalatok szerint a természetes úton történt nemzés után nagyobb a vemhesség valószínűsége.

photo_camera Fotó: Li Yibotonglian/XINHUA

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.