Először tiltották ki a külföldieket a mekkai zarándoklatról

2020 július 29., 17:51

Szigorú járványügyi korlátozásokkal kezdődött meg a szerdán a muszlim hívők mekkai zarándoklata Szaúd-Arábiában. A kormány

először tiltotta meg a külföldieknek az ünnepre való beutazást, a zarándoklaton alig ezren kaptak lehetőséget a háddzsra.

A kiválasztottak kétharmada a királyságban tartózkodási engedéllyel élő külföldi muszlim, egyharmaduk pedig a szaúdi biztonsági erők és az egészségügyi dolgozók soraiból kerül ki.

photo_camera Fotó: -/AFP
photo_camera Fotó: -/AFP

A kormány tájékoztatása szerint csak 20 és 50 év közötti, egészséges résztvevőket választottak. Számukra kötelező a szájmaszk, a távolságtartás. Sőt, az ünnep előtt és után is karantént írtak elő. Az esemény előtt mindenkit leteszteltek, majd nyomkövetős karkötővel láttak el.

photo_camera Fotó: STR/AFP
photo_camera Fotó: STR/AFP
photo_camera Fotó: -/AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.