Tüzek mindenhol

2021 július 31., szombat 10:21
  • Az elmúlt fél évszázad legsúlyosabb erdőtüze pusztít Finnországban: ötödik napja égett pénteken az erdő az ország északnyugati részén, ami a szokatlanul száraz és meleg nyárral hozható összefüggésbe. Mintegy háromszáz hektáron ég az erdő a Helsinkitől ötszáz kilométerre északra fekvő Kalajoki folyó völgyében, ahol 250 tűzoltó és katona, illetve négy helikopter oltja a lángokat.
  • Több mint nyolcszáz kisebb-nagyobb tűzesethez riasztották a tűzoltókat az elmúlt 24 órában Olaszországban. 150 embert evakuáltak Catania környékén, a repülőteret a tüzek okozta sűrű füst miatt le kellett zárni.
  • Törökországban 98 helyen égett a növényzet, 88 tűzfészket sikerült megszüntetni, tíz helyen még küzdenek a tűzoltók a lángokkal. A még el nem oltott tüzek közül három a tengerparti nyaralóhelyei miatt közkedvelt Antalya tartományban van. Elővigyázatosságból több tengerparti szállodát kiürítettek, volt, ahonnan csónakokkal menekítették ki a turistákat. A tüzek eddig négy halálos áldozatot követeltek - írja az MTI.
  • De pusztított a tűz Görögországban, Oroszországban, Libanonban és még sok helyen.
Kalajoki, Finnország Fotó: GLENN HAGG/AFP
Dionüszosz, Görögország Fotó: LOUISA GOULIAMAKI/AFP
Leégett söröző Szardínián Fotó: VALENTINA SINIS/AFP
Libanon Fotó: JOSEPH EID/AFP
Innentől törökországi képek következnek, elsőként két kimentett teknősről Fotó: MAHMUT SERDAR ALAKUS/Anadolu Agency via AFP
Fotó: ILYAS AKENGIN/AFP
Fotó: ILYAS AKENGIN/AFP
Fotó: MUSTAFA CIFTCI/Anadolu Agency via AFP
Fotó: MUSTAFA CIFTCI/Anadolu Agency via AFP

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt