Baranyi Krisztina: „A háború kezdete óta szégyenkezünk”

2022 június 17., 11:59

Gyerekek színezték krétával kékre és sárgára a macskaköveket. Nők ukrán zászlóba burkolózva küszködtek a könnyeikkel. A jellegzetes, zöld, katonai pólóban feszítő férfiak énekeltek teli torokból csütörtök este a Bakáts téren. Zengett a Slava Ukraini.

link Forrás

Miután a kormány kihátrált, Ferencváros fogadta be az „Élet győzni fog” elnevezésű segélykoncertet, amit június 16-án csütörtökön tartottak a IX. kerületben.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Felléptek színészek, zenészek, komikusok, köztük Zelenszkij színésztársai a Nép szolgája című sorozatból és a Voplij Vidopljaszova folkpunk zenekar, amiről Gazda Albert kollégám állítja, hogy „az ukrán nemzet legnagyobb ajándéka az emberiségnek”.

photo_camera Oleg Szkripka ukrán zenész, a Vopli Vidopljaszova frontembere Fotó: Németh Dániel/444

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.