A magyar kormány napokkal az esemény előtt kihátrált az ukrán segélykoncert szervezéséből

június 12., vasárnap 7:34
29

Úgy volt, hogy június 16-án este a Várkert Bazárban rendezik azt a koncertet, amin Volodimir Zelenszkij színésztársai is fellépnek. Az Élet győzni fog című jótékonysági koncertet több hete szervezik és ebben a magyar kormány is partner volt. Kevesebb mint egy héttel a koncert előtt azonban mégis kihátrált belőle - mondta el a IX. kerületi önkormányzat a Telexnek.

A programot ugyanis így az utolsó pillanatban kezébe vette a Baranyi Krisztina vezette kerület és a Bakáts téren találtak neki helyet. Ott fognak fellépni a Kvartel 95 stúdió tagjai is, akikkel együtt dolgozott az ukrán elnök a Nép szolgája című sorozat forgatásain, amikor még színész volt.

Zelenszkij az Élet győzni fog eseményein is be szokott jelentkezni egy-egy videóüzenetben, ahogy március közepén is tette Európa több nagyvéárosában. Fotó: LEONHARD FOEGER/REUTERS

A jótékonysági koncert egy európai turné része. Lengyelországban péntek este 12 000 ember vett részt rajta. A következő napokban Bécsben, Bukarestben, Berlinben, Firenzében, Madridban és Cascaisban is lesz koncertjük. Baranyi a lapnak elmondta, hogy a bevételeket humanitárius és egészségügyi célokra fordítják majd.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt