Jámbor András: Akkor Kocsis Máté halkan, a fogai közt azt mondta, hogy „pedofil”

2023 július 19., 04:08
  • Fidesz-mércével is kemény hadjárat zajlik a Szikra Mozgalom ellen.
  • Egy aktivistájukat két hétre ártatlanul előzetesbe helyezték egy mások által elkövetett utcai erőszak miatt.
  • Az általa használt lakásban egy laptopon pedofil tartalmakat találtak. A rendőrök szerint az aktivistának nincs köze hozzájuk, de a propaganda már az egész mozgalmat pedofilozza.
  • Jámbor András múlt héten halálos fenyegetést kapott.
  • Szerinte a titkosszolgálat és Kocsis Máté személyes frusztrációja is benne lehet abban, ami történik.
  • „A Fideszben nem szeretik a veszteseket, márpedig Kocsis Máté egy vesztes.”
  • Interjú a Szikra vezetőjével.

444: Múlt héten a Facebookodra kiraktál egy levelet, amiben „betyárok” pedofiloznak, buziznak téged, és azzal fenyegetnek, hogy randa véged lesz. Kaptál már korábban halálos fenyegetést?

JA: Fenyegető kommentek mindig jönnek, hasonlóan súlyosak is, de hogy valaki veszi a fáradságot, leírja sorról sorra saját kezével, hogyan végzem, és föld alá kerülök, majd keres egy postaládát, feladja a levelet, az mégis valamifajta elszántságról tanúskodik. Lett volna néhány pillanat, amikor meggondolhatta volna, hogy pontosan mit is csinál.

444: Ennyire ritka, hogy egy képviselő kézzel írott levelet kap?

JA: Előfordul, de inkább hivatalosabb, mondjuk végrehajtási ügyekben, amikkel sokat foglalkozunk mostanában, és azokat jellemzően a Képviselői Irodaházba címezik. Ez az egyik párbeszédes irodába érkezett.

444: Volt a mostaninak közvetlen előzménye?

JA: Leginkább az a lejárató kampány, amit a Fidesz folytatott ellenem és a mozgalmunk ellen az elmúlt négy-öt hónapban. Az egész levél tartalmi keretezése erre utal. Nem szándékról beszélek, hanem a gyűlöletről, amit szítanak körülöttünk.

444: Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető fordított előjeleket látott: szerinte magadnak köszönheted a fenyegetést, mert a Szikra mozgalommal „importáltad a magyar politikába az erőszakot”. Az antifás ügyben végig nagyon hangos volt, nemrég pedig azzal kérkedett, hogy megfigyelnek téged. Honnan ez a megkülönböztető figyelem? Van itt valami személyes indíttatás?

JA: Nehéz nem látni személyes indíttatást azok után, hogy 2019 óta minden lehetséges választást elveszített itt, Józsefvárosban és Ferencvárosban. Az önkormányzatin Pikó András verte a jobbkezét, Sára Botondot. Kocsis ezután már el sem mert indulni egyéniben, és tavaly akkorát győztünk a 6. számú választókerületben, hogy az még bennünket is meglepett. Miután a választókerület legellenzékibb részét, a Palotanegyedet korábban leválasztották, nem voltak nagy reményeink, mégis 4 százalékkal nyertünk Józsefvárosban, Ferencvárosban pedig még többel. A Fideszben nem annyira szeretik a veszteseket, márpedig Kocsis Máté vesztes.

444: Személyesen is kifejezte a csalódottságát?

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.