A leghíresebb nem híresebb emberek – a Szegedi Picsaembertől Dino Marsaniig

életmód
2013 december 27., 12:40
comments 6

2012 Rozs Szabolcsaihoz képest idén kevesebb semmiből jövő, majd a rivaldafényből rövid idő alatt eltűnő sztárból jutott Magyarországnak, de azért most is voltak olyanok, akiknek a nevét egy ponton mindenki hallotta, de most már nehezen tudná felidézni. Ráadásul általában véletlenül keverednek az események középpontjába.

Most lehet szavazni, ki volt az év névtelen neve. A versenyben nem indulnak azok, akik halálukkal kerültek a címlapokra (például Kiss Péter), illetve Szepesi Niki, a szexmániás úszónő, aki azóta is naponta szerepel a médiában. Ki voltak zárva az erőszakos bűncselekmény miatt megismert arcok is.

Először jöjjenek azok, akik csak kisebb kört futottak, de egy átlagos Szabó Jánoshoz képest elég sok jutott nekik a sikerből és a csillogásból.

Misetics Bálint

Misetics Bálint a fényben (Fotó: Marjai János / MTI)
photo_camera Misetics Bálint a fényben (Fotó: Marjai János / MTI)

A székházfoglalókról Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója azt mondta, hogy a Lendvay utcai székház udvarán tüntetők között van Misetics Bálint, aki korábban az LMP lakásügyi szakértőjeként dolgozott, „most pedig Bajnai Gordon szervezőjének állt”. Misetics Bálint erről az Indexnek adott interjúban beszélt.

Jeszenszky Sándor

Fotó: Cink
photo_camera Fotó: Cink

A betiltott Adj Gázt! motorosfelvonulás szervezője szerepelt az interneten sikerrel pörgő swingerpunk képeken, amiken kivont karddal csárázott az Izrael-kritikus motoros.

Rozika

link Forrás

Májusban dobta le a bombát ezzel a dallal.

Szilágyi Szabolcs

A debreceni Tóth Árpád Gimnázium volt igazgatója november 18-án tűnt el. Másnap meglett, és mint kiderült, az Út a vadonba című filmből inspirációt merítve az általa jól ismert erdőspusztai erdőket, tavakat, mezőket, gyerekkora helyszíneit járta végig, és amikor letisztultak benne a további lépések, hazament.

Csatáry Laci (Csutak)

photo_camera Fotó: ultrasliberi.hu

November 17-én a Békéscsaba-Debrecen női NB I-es mérkőzésen a hazaiak kifeszítettek egy Csatáry Lászlót éltető molinót (amit a debreceniek „Sieg heil!” kiáltásokkal ünnepeltek). A Magyar Kézilabda Szövetség két nappal később vizsgálatot indított. Még aznap kiderült, hogy nem az idén elhunyt háborús bűnös Csatáry Lászlóra emlékeztek, hanem Csatáry Laci szurkolótársuknak kívántak sikeres leszokást az alkoholról, akit egyébként Csutaknak hívnak.

Kovácsik Levente és Szabó Norbert Ádám

Na jó, nekik talán még én sem jegyeztem meg a nevüket, pedig az év szenzációja volt a világ leghosszabb pároskajak-expedíciója, ami egyből viccesen baljósan indult. Végül a portugál parti őrség mentette ki őket, és feladták, de jövőre újra megpróbálják. (A saját érdekükben remélem, hogy nem.) Mi izomból toltuk a csónakjukat, de az olvasóknak valószínűleg még fel kell nőniük hozzájuk.

Most pedig jöjjön az a 8 férfi, akik mindent vittek.

Sz. Ferenc

A gyilkosságért korábban elítélt Sz. Ferenc „fideszes aktivista” erőszakosan lépett fel márciusban tüntetők ellen, amikor azok a Fidesz székházánál tüntettek. Biztonsági emberként lépett fel, pedig nem volt tagja a székházat védő biztonsági cégnek, ezért nyomozás folyt ellene, ami aztán meg is szűnt, merthogy a tüntetők odébb rakása nem kényszerítés vagy a személyi szabadság megsértése, mert valójában a tüntetők saját védelmében léptek fel, mivel a székház életveszélyes részeiről tették arrébb őket.

Azbej Trisztán

Azbej Tristan egy KDNP-s sajtótájékoztatón.
photo_camera Azbej KDNP-s sajtótájékoztatón

Az év Mehmet Karcsikája. A Gyere Haza Alapítvány alapítója állami pénzből csábította haza a külföldre szakadt magyarokat, aztán decemberben kiderült, hogy maga is Izraelben vállalt munkát.

Szegedi Picsaember

Május 3-án a picsanadrágos Szegedi Picsaember fotóit gyűjtő Facebook-oldal letarolta az internetet. A rendszeresen forrónadrágban közlekedő férfi tiltakozására az oldal később Mr. Forrónaci néven üzemelt, de már sikertelenül. A 35 éves Csányi Gáborról a Cink is írt.

Dino Marsani

A Conflit! című műsorban

Hetek óta posztoltunk a sorozatosan rokkantkártyával tilosban parkoló mattfekete Bentley-ről, ami 112 parkolási büntetést kapott. Többször parkolt a szerkesztőség előtt is, aminek a vége az első magyar élőben közvetített autósüldözés lett. Augusztusban kiderült, hogy a kocsi egy pókeres belga üzletemberé, aki ellen a NAV is eljárást folytatott. Csak írásbeli garanciával adott volna nekünk interjút, amit mi nem adtunk. Marsanival az Index beszélgetett. A férfi azóta visszafogottabban parkol.

Teczár Szilárd

Fotó: ATV

Májusban fordult az ombudsmanhoz, mert zavarta, hogy a Dobozban a nőknek ingyenes volt a belépő, férfiaknak pedig ezer forint. Az ügyet az Egyenlő Bánásmód Hatóság vizsgálta, mivel az ombudsmannak idáig nem terjedt ki a hatásköre. Teczár nevét ekkor még nem kapták fel úgy, mint pont fél évvel később, amikor az Egyenlő Bánásmód Hatóság úgy döntött, hogy diszkriminatív a nők ingyenes bulizása. Sebestyén Balázsék a Morning Show-ban elkezdték lendületesen buzizni, a Fidelitas pedig az év buzgómócsingjának nevezte, de Schobert Norbi is bocsánatkérésre szólította fel. (Deutsch Tamás pedig már az EBH-nak ment neki.)

Lucsik János és Welsz Tamás

Lucsik János szeptemberben tarolt le mindent elképesztően vicces videóival. Welsz Tamás más néven Tom Wallce-ként is ismert. A Sólyom Airways körözött spirituális afrikai magyar tulajdonosa novemberben ment nagyot.

Ferenczi Gábor

Azzal került be a köztudatba, hogy november 23-án segíteni próbált annak a férfinak, aki meztelenül ugrott ki egy ablakon a Rákóczi úton, és meghalt. Elsőre őszintének tűnt a megrendülése, aztán a Fókuszban is megkérdezte, hogy „Miért?”, majd a Mokkában és a Naplóban is megtette ugyanezt, csinált egy Facebook-csoportot és valami alapítványt is tervez.

Kőrös Gusztáv

Hetekig tartotta lázban az országot a híres törpdominós bajai videó. Kiderült, hogy az egész mögött Kőrös Gusztáv áll, aki azt mondta, az „aljas és gerinctelen” MSZP megbízására készítette az oktatóvideót, és úgy tudta, borsodi romák előtt mutatják be azért, hogy ne hagyják magukat befolyásolni. Az MSZP rágalmazásért fel is jelentette, és állítólag hazugságvizsgálót is bevetettek ellene. Arról is írtak, hogy ex-DK-s lehetett. Most kártérítést követel az MSZP-től.

Disclaimer: Ha tudnánk, hogy ki volt a basznivaló egyiptológus, ő is rajta lenne a listán.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.