2015 mégsem lesz Lengyelország éve Oroszországban

külföld
2014 július 24., 05:19
comments 13

Lengyelország eddig is az egyik legharciasabb EU-tagállam volt, ha Oroszország megbüntetéséről volt szó, így talán annyira nem is meglepő a kormányuk legújabb döntése:

lemondták a 2015-re tervezett Lengyelország éve című rendezvénysorozat megtartását Oroszországban.

"Ez a kormány döntése. Radoslaw Sikorski külügyminiszter és Malgorzata Omilanowska kulturális miniszter egyöntetűen úgy értékelte, hogy a jelenlegi politikai helyzetben, az Ukrajnában történő események közepette, miután lelőtték a (malajziai) repülőgépet, nem lehet megtartani a lengyel évet Oroszországban" - mondta Malgorzata Kidawa-Blonska lengyel kormányszóvivő. Ezzel párhuzamosan törölték az ezzel párhuzamosan Lengyelországban megtartani tervezett Oroszország éve rendezvénysorozatot is. (Ria Novosztyi via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.