Orbán főideológusa, Kemény Dénes, két coach és Hernádi Zsolt tüzelte Varga Mihály minisztériumi embereit

POLITIKA
2014 november 15., 09:26

A HVG közölt cikket az NGM vezetőképzéséről, ahol Tellér Gyula szociológus, Orbán Viktor egyik legfontosabb tanácsadója és ideológusa adott elő. 120-150 embert hívtak össze a minisztériumból a Polgárok Házába, a HVG információi szerint osztályvezetői szinttől felfelé mindenki jelen volt, Varga Mihály miniszter is. Tellért Kemény Dénes vízilabda-sikeredző, két nem nevesített coach (COACH!) és a MOL elnök-vezérigazgatója, Hernádi Zsolt követte.

Tellér Gyula, aki Orbán híres, a liberális demokrácia válságát fejtegető tusnádfürdői beszédének az ideológiai hátterét adta, most is a magyar jobb és baloldal elmúlt 25 éves küzdelméről beszélt.

"2010 egy korszakhatár, mert akkor a Fidesz elhatározta, hogy nem hazug kampánnyal fog kormányra kerülni" - fejtette ki Tellér

Mondjuk úgy nem nehéz, ha az embör nem is ígér semmit - tette hozzá a 444. Tellér Gyula 1990 és 1994 között az SZDSZ országgyűlési képviselője volt, de a Pető szárny győzelme után eltávolodott a párttól és a Fidesz - vagyis inkább Orbán Viktor - mellé sodródott. A HVG beszámolója szerint

a számokhoz, táblázatokhoz, egyenletekhez szokott közgazdászok nem igazán értették, miért kell nekik Tellér elméleteit hallgatniuk. Egyesek kikerekedett szemmel figyeltek, mások viszont láthatóan nem igazán követték a szociológust, volt, aki a telefonjába mélyedt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.