Emberek, akik csak pár napig voltak híresek 2014-ben, de addig nagyon

életmód
2014 december 28., 09:38
comments 48

Ahogy 2013-ban, úgy idén sem volt hiány Sz. Ferencekből és Dino Marsanikból. Ők azok az emberek, akikről egy hét alatt szinte mindenki hallott, és olyan természetességgel emlegették a nevüket, mintha a főnökükről lenne szó. De aztán általában úgy eltűntek, hogy pár év múlva már több órás gondolkodás sem lesz elég ahhoz, hogy felidézzük, miről voltak híresek.

A név tehát alapfeltétel, ezért sem vehet részt a versenyben az egyébként szépet ugró, ismeretlen Duna Tv-s technikus. Ahogy azok sem, akik azzal az előnnyel indultak volna, hogy a médiában dolgoznak, mint például Hevér Lóránt, Németh Balázs, Szilágyi Béla vagy Sáling Gergő. És persze gyilkossággal most sem lehetett bekerülni.

Az idei versenyzők:

Falus Ferenc

falus ferenc kézfogás

Az ő „sikere” talán hónapokig is eltartott, de így utólag mégis csak olyan volt, mint egy bohókás kaland. Falus Ferenc volt tiszti főorvos a semmiből tűnt fel, semmilyen ambíciója nem volt, faültetésen kívül semmilyen konkrét terve sem volt, a baloldalon is fúrták (már ha ismerték), majd visszalépett Bokros Lajos javára, akiről azt hitték, hogy többen támogatnák, pedig ez nem is volt igaz. Egyvalamit viszont nem lehet elvitatni tőle: minden idők legrosszabb politikai kampányvideóját adta nekünk, amikor egy ló előtt állva egy síró kisgyerek előtt leöntött magát egy vödör jéggel.

Gulyás Balázs

gulyas_balazs_netado

Nem, nem ő az a Gulyás, akit pofán vágtak a DK tüntetésén. Gulyás Balázs az az év híres Gulyásai közül, aki a semmiből megcsinálta az év legnagyobb kormányellenes tüntetését. Kiderült, hogy ez nem volt véletlen, ugyanis eléggé MSZP-közeli, amiről a szervezőtársai is tudtak mesélni. Azóta nem nagyon hallani róla, bár a Hír Tv is nekiment. Örökre biztos nem tűnt el, de ropogósra valószínűleg már nem fog égni a rivaldafényben sütkérezve.

Sztaniszláv András

sztaniszláv

Bár ő is a médiában dolgozott, de erős kivétel, ugyanis egy hétig sem volt a hvg.hu főszerkesztője, aki Welsz Tamással üzletelt, de erről össze-vissza vetített. Korábban senki sem hallott róla, és azóta sem.

Kovácsics Iván

kovacsics_ivan

Biztos mindenki emlékszik azokra az izgalmas napokra az amerikai kitiltási botrány elején, amikor még nem tudtuk, kiket tiltottak ki – már csak azért is, mert még most se tudjuk. Na, akkoriban mi is folyton a NAV előtt kezdtük a napot, várva, hogy felbukkanjon Vida Ildikó. Ez a nap sosem jött el, viszont többször összefutottunk az egyik helyettesével, aki beszélt velük, és sok szerencsét is kívánt. Egy hónappal később távozott a NAV-tól.

S. Pál

s-tanarur-1280

A nyaraltató tanár úr, akinek a sztoriját mi írtuk meg, és amiből akkora botrány lett, hogy a Fidesz törvényt módosított miatta.

F. Tibor

hajlektalan_ujsagiro_2

„26 évig voltam újságíró. Ide juttattak!” – ezzel a mondattal lett híres a Schwarz álnevű F. Tibor hajléktalan, aki a Jászai Mari téren feküdt, amikor megtaláltuk.

Andraschek László

photo_camera Fotó: RTL Klub

A leghíresebb magyar hajléktalan történetét még a Guardian is bemutatta. Az alkoholista férfi teljesen tönkrement, utcára került, majd amikor már minden kötél szakadt, a hajléktalanszállón 636 millió forintot nyert a lottón. A pénzből az ingatlanpiacra próbált betörni.

Csender Levente

2af

Papp Laci 2! A híres ismeretlen író nem a legújabb könyvével futott be, hanem hogy kiütötte Kukorelly Endrét, mert „hamis volt a hang”. A verés után szóban ment még a bocsánatkérő ütésváltás, Csender Levente azóta nem dobott nagyot.

Mr. Klausz

klauszkisebb

Alias Kókusz Zsolti, a Ki Mit Tube győztese. A tiszaújvárosi rapper viharos győzelme óta hallgat, pedig Londonban is járt. Reméljük, találkozunk még a Szmoktor Doktorral.

KDNP

photo_camera Fotó: Ujvári Sándor / MTI

Négy éve vannak kormányon úgy, hogy a Fidesz vitte be őket magával a parlamentbe. Ezalatt nem sok eredményt tudtak felmutatni, a legnagyobb sikerük a végig gumicsontnak hitt, a többség szerint totálisan beteg és káros vasárnapi zárva tartásról szóló törvény volt.

Futottak még

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.