Egykori forintjaink újabb kalandjai: még 14 milliárdot költenek arra, hogy Orbánék a várba költözhessenek

politika
2015 október 15., 17:03
comments 215

Rég tudjuk, hogy a Miniszterelnökség a várba, pontosabban a Karmelita kolostorba költözne, aminek az átalakítására 1,4 milliárd forintot szánt a kormány (és ahol még lovarda is lesz!).

Orbán Viktor érkezése Brüsszelbe (Fotó: Emmanuel Dunand / AFP)
photo_camera Orbán Viktor érkezése Brüsszelbe (Fotó: Emmanuel Dunand / AFP)

Csakhogy az Origo azt írja, hogy 2016-ban és 2017-ben ezen felül összesen 13,958 milliárd forintot szánnak rá, ráadásul ezen felül 5,06 milliárd jut majd a vár rehabilitációját előkészítő munkálatokra.

De a lap szerint a vár teljes helyreállítására 10-20 év alatt akár 200 milliárdot is elkölthetnek. De mit csinálunk, ha az is elfogy?

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.